Krisehjælp til ansatte firdoblet

Mange danskere betaler i dyre domme for psykologhjælp. Men sådan er det ikke for de ansatte i Kalundborg Kommune. Her betaler kommunen for krisehjælp, når de ansatte har ondt i PRIVATlivet. Og på få år er udgiften til psykolog-hjælp firedoblet:

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden 2007 er udgifterne steget fra 200.000 til godt 800.000 kroner i 2010, og den udvikling skal stoppes, skriver Kalundborg Folkeblad

Holdningen i direktionen er klar. Man vil have betingelserne for at få krisehjælp ændret, så medarbejderne ikke længere per automatik kan få fire krisesamtaler, og tilbuddet skal kun gælde i akutte krisesituationer, der skyldes begivenheder på arbejde, og ikke som hidtil også i privatlivet.

Dertil kommer, at man vil have indført en form for visitering, så det fremover er lederen, der bevilger samtalerne, og at lederen efterfølgende har en evalueringssamtale med medarbejderen for at høre, om krisesamtalen har haft den ønskede effekt.

- Vi skal have nedbragt udgifterne, siger kommunaldirektør Henrik Damm til Folkebladet.

Fremover skal det også ligge fast, hvilken konto man henter pengene fra til krisehjælp. Indtil nu er det sundhedskontoen, som har betalt udgifterne. Fremover vil de blive betalt over puljen til langtidssygdom.


Nyhedsoverblik