Kopi af Tissø-ringen udstilles på vikingemarked

Den 5. og 6. oktober vil besøgende på Tissø Vikingemarked have mulighed for at opleve en kopi af den berømte Tissø-ring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tissø-ringen vender tilbage til Tissø.

Det sker, når Tissø Vikingemarked åbner den 5. oktober, hvor borgmester Martin Damm vil præsentere en tro kopi af den originale 1,8 kilo tunge halsring.

Vikingemarkedet afholdes på Fugledegård, som ligger i nærheden af den mark, hvor ringen blev opdaget i 1977.

Det skriver Tissø Vikingemarked i en pressemeddelelse.

Mere interessant at besøge Fugledegård

Kopien af Tissø-ringen, som er fremstillet i forgyldt sølv, er udarbejdet af guldsmedene Dorthe og Ebbe Hjort fra Thy, der har været i stand til at afbilde fundet efter at have studeret den ægte udgave ned til mindste detalje.

- Vi tror, at det vil gøre det mere interessant at besøge Fugledegård, når man nu også kan opleve den ring, der blev fundet der, og som viser, hvor rigt stedet var i vikingetiden, siger Karen Boesen, der er næstformand i bestyrelsen for Tissø Vikingemarked.

70.000 kroner plus moms

Ringen er bestilt af Tissø Vikingemarked og har kostet omkring 70.000 kroner plus moms.

Vikingemarkedet har betalt ringen med indtjeningen fra tidligere vikingemarkeder. Derudover har flere forskellige bidragsydere, herunder Nordea og S.P. Jensens fond, hjulpet til økonomisk.

Tyverisikret montre

Når Tissø Vikingemarked løber af stablen den 5. og 6. oktober, vil medlemmer fra vikingemarkedets bestyrelse på skift bære det gamle fund om halsen.

Vikingemarkedet er imidlertid i gang med at spare op til et tyverisikret montre, hvor de har planer om, at Tissø-ringen på sigt skal opbevares.