Kommuner laver selvtilsyn (Video)

Tilsynsrapporten for voksenspecialområdet i Kalundborg Kommune er meget positiv. Det kan Handicaprådet i Kalundborg godt forstå, for det er kommunen, der fører tilsyn med sig selv. Handicaprådet mener ikke, at rapporten viser et sandfærdigt billede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alex Andersen er multihandicappede. Hans dag går med at lege med billedkort, for han får ikke længere andre tilbud. Han går på et dagtilbud, hvor han tidligere var udenfor hver dag, nu kommer han kun udenfor én gang om ugen.

- Jeg synes, det er meget diskriminerende. Jeg synes, virkelig man fratager dem deres mulighed at deltage i samfundets liv, siger Berit Andersen, der er mor til Alex Andersen, og formand for Handicaprådet i Kalundborg.

[video:video_mangler:100224_handicaprapport.flv]

Kalundborgs borgmester følger loven ved at lave rapporten, og Martin Damm kan ikke se noget problem i, at kommunen fører tilsyn med sig selv.

- Det er en rapport, der skal give et generelt billede af, hvordan det er, og det fungerer udmærket, siger Martin Damm (V).

Det er ikke kun Kalundborg Kommune, der laver selvtilsyn. Ifølge Socialpædagogernes Landsforbund, er det størstedelen af kommunerne, der gør det. De mener ikke, at Kommunerne bør gøre det.

- Der er et ordsprog, der hedder, at man ikke skal lade ulven vogte høns. Det samme kan jeg sige. Jeg synes, det er uhensigtsmæssigt, at kommunerne vogter deres egne tilbud, ved at udøve selvsyn, siger Marie Sonne, næstformand for Socialpædagogernes Landsforbund.

 


Nyhedsoverblik