Kommune har 2100 førtidspensionister: Nu skal de i arbejde

Flere førtidspensionister vil og kan klare et skånejob. Derfor satser Kalundborg Kommune nu benhårdt på at skabe skånejob til de mange mennesker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom man er førtidspensionist, kan man godt bidrage på arbejdsmarkedet. Det mener de i hvert fald i Kalundborg Kommune.

Siden november 2015 er 25 førtidspensionister kommet i arbejde i kommunen, og nu har Kalundborg Kommune skrevet under på et samarbejde, der de næste fem år skal skubbe endnu flere førtidspensionister ud på arbejdsmarkedet igen

quote Det her er ikke en skal-opgave, men en må-opgave for os

Kenneth Alstrup, Teamleder, Jobcenter Kalundborg

- Jeg er rigtigt stolt af, at så mange er kommet i job. Det her er ikke en skal-opgave, men en må-opgave for os, siger Kenneth Alstrup, Teamleder, Jobcenter Kalundborg til TV ØST.

Virksomhederne har fået øjnene op for ideen

De 25 førtidspensionister, der allerede er i arbejde i kommunen, har skånejobs 8-10 timer om ugen. Byens slagter, detailhandlen og landbrug er nogle af dem, der har set ideen i at få en ekstra mand eller kvinde nogle timer om ugen.

- De her virksomheder har taget et kæmpe ansvar, og det er vores indtryk, at virksomhederne er glade for vores fokus på området. Nogle har slet ikke tænkt på muligheden for at få en ekstra medarbejder få timer om ugen, siger Kenneth Alstrup.

quote De her virksomheder har taget et kæmpe ansvar, og det er vores indtryk, at virksomhederne er glade for vores fokus på området

Kenneth Alstrup, Teamleder, Jobcenter Kalundborg

Der er 2100 førtidspensionister i Kalundborg Kommune, men det er langt fra alle, der kan eller vil have et skånejob. Derfor har man ikke sat konkrete tal på, hvor mange der skal i job.

- Det er især dem, der er blevet tildelt førtidspension tidligere, der kan klare et skånejob. De er mere ressourcestærke, end dem der får tildelt førtidspension i dag, siger Kenneth Alstrup.

Det handler ikke om penge

Det er ikke udsigten til flere kroner på kontoen, der har fået de nuværende 25 førtidspensionister i arbejde. Det handler om helt andre ting, hvis man spørger Jobcenteret.

quote For førtidspensionisterne har det stor betydning at komme ud blandt andre, bidrage til arbejdsmarkedet og skabe en identitet.

Kenneth Alstrup, Teamleder, Jobcenter Kalundborg

- Selvfølgelig er der en gulerod i form af en løn, men for førtidspensionisterne har det stor betydning at komme ud blandt andre, bidrage til arbejdsmarkedet og skabe en identitet. Det er vores indtryk, siger Kenneth Alstrup.

Kalundborg Kommune samarbejder med Foreningen LEV om projektet, der bliver kaldt KLAPjob. Målet er, at projektet på landsplan skal få 2400 førtidspensionister i skånejob.