¨

KLUMME - Svebølle: En ulv i fåreklæder

Foto: TV ØST

Sportsredaktør Rasmus Birkerod skriver klumme om regionens fem bedste fodboldhold i forbindelse med sæsonpremieren i de kommende dage. Se idealopstilling, transfers og TV2 ØSTs bud på en slutplacering.

De siger, at de skal kæmpe med næb og kløer i Svebølle for at undgå nedrykning og fastholde status som divisionshold.

Sniksnak.

Nok er banen for lille til divisionsfodbold. Nok er der ingen tilskuertribune. Nok taler vi interimistisk stillads og ikke tv-tårn for at kunne lave fjernsynsbilleder fra stadion. Nok var det for 11 år siden var det tæt på at hedde nedrykning til serie 4. Nok har klubhuset hygge, charme og størrelse, som noget der er en serie 4-klub.

Nok hedder det Svebølle.

Men jeg skal gerne personligt give dobbelt-up på gravøl til hele spillertruppen, hvis det ender med nedrykning.

For det sker ikke.

Holdet er stærkt uden ”huller” i idealopstillingen. Alle spillere har niveau til 2. division. Et par af spillerne til mere. I holdets sidste træningskamp inden sæsonpremieren (3-2 mod Nordvest FC) vækker det for eksempel opsigt, at Svebølles to centrale midtbanespillere Michael Schmidt-Nielsen og Jonas Thomsen fuldstændig kontrollerer midtbanen overfor en modstander med tre centrale midtbanespillere.

Specielt Jonas Thomsen rummer noget fandenivoldsk vildskab. Han har vindermentalitet. Han trækker sine holdkammerater op. Han skralder igennem. Samtidig spiller han klogt og virker taktisk velfunderet. Ganske imponerende.

Det vækker også opsigt, at en af 2. divisions største profiler, 24-årige Hassan Bashir, netop har takket ja til at forlade HIK til fordel for Svebølle. Han er decideret scoop for klubben. For tæl lige til 25, så tror jeg, du har summen af mål og assists fra Bashirs fod i den kommende sæson. Manden har et drive, et ryk, et blik for spillet og en boldbehandling, som Svebølles tilskuere kan se frem til i den kommende sæson.

I forsvaret stiller Svebølle op med to spillere med fortid i Brøndby og Næstved. Mathias Bukhave og Kasper Schultz er fysisk stærke, påpasselige, de virker godt afstemt og generelt bøvlet at komme udenom for modstanderne.

Den spillende cheftræner, Erdogan Aslan, har en trup, der virker til at være proppet med gejst og spilleglæde. Største problem er, hvis klubben ryger ind i karantæner og skader. For truppen er ikke bred. Der venter spillerne en grovkornet start mod to af 2. divisions favoritter, HIK og Helsingør, i de to første kampe.

Bliver det så to klare nederlag til de grønne nyoprykkere?

Det ville overraske mig.

Transfers:

Goddag: Rasmus Tønnesen (Sorø), Patrick Schultz (BGA), Hassan Bashir (HIK), Morten "Mini" Larsen (Odsherred)

Farvel: Magnus Eriksen (Australien, studier), David Rørdam (Australien, studier)

 

Idealopstilling (4-2-3-1):

Nicky Jensen

Rasmus Tønnesen    Mathias Bukhave    Patrick Schultz    Birol Serinkanli

Jonas Thomsen   Michael Schmidt-Nielsen

Muhammed Asrihi              Lasse Holm / Rasmus Vibe             Fead Rama

Hassan Bashir

Vigtigste reserver:
Lasse Holm/Rasmus Vibe (offensiv midtbane), Morten “Mini” Larsen (kantspiller), Erdogan Aslan (venstre back - og cheftræner), Kim Munk (forsvar/defensiv midtbane)

Trænerens målsætning: undgå nedrykning

Birkerod tipper: 6-8

-

Kampe i august:

7. august : Svebølle - HIK

9. august : Ringsted - Svebølle (DBU Pokal)

14. august : Helsingør - Svebølle

21. august : Svebølle - Egedal

27. august : B.1908 - Svebølle

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App