¨

Kirkebøsse hjemme igen

Foto: TV ØST

En augustdag i 2006, kunne en tyv ikke stå for fristelsen til at løbe med Sejerø kirkes 500 år gamle kirkebøsse- Udbyttet er aldrig fundet, -men den uerstattelige gamle egetræ-indsamlingsbøsse er nu dukket op igen.

Det var en ren tilfældighed, der bragte den gamle kirkebøsse frem i lyset. Fisker Jan Godtfredsen var ude at lufte sin hund på øens sydspids,, da han  ved en bunke sten i strandkanten ser et gammelt frønnet træstykke:

-Ja det er bare  sådan et gammelt stykke træ, men da han ser nærmere efter så går det op for ham, at det vist må være kirkebøssen, fortæller øens sognefoged Finn Ø.Andersen.

Nu er den gamle indsamlingsbøsse tilbage hvor den hører til, -ved kirken. Lidt spoleret af tyvens hårdhændede behandling, men ikke mere end at den kan restaureres, -håber Sejerøboerne:

-Vi vil kontakte Nationalmuseet for at få råd om hvad vi skal gøre, men vil vil da prøve at få den på plads igen i kirken -siger Ester Nielsen der er formand for kirkens menighedsråd.

Tyven fik et stort pengebeløb ud af at skænde den gamle kirkebøsse, for indtil tyveriet bekymrede Sejerøboerne sig ikke meget om tyve. Det har ændret sig, siger menighedsrådsformanden, Ester Nielsen:

-Nu ligger der ingen penge i den mere, -nu har vi lært det!

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App