Kirke endte med et halvt menighedsråd - nu skal der være valg igen

Der er bekymringer i Tømmerup Kirke, som er uden et fuldt menighedsråd. Nabosogn kan overtage styringen af landsbykirken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tømmerup Kirkes selvstændighed er truet, efter at det ikke lykkedes at sammensætte et fuldt menighedsråd ved tirsdagens valgforsamling.  

Kun tre blev valgt ind, men der skal være seks i rådet og helt også et par suppleanter, og derfor er der indkaldt til en ekstraordinær valgforsamling den 6. oktober.

quote Vi kan risikerer at blive ledet fra et nabosogn. Og hvilke konsekvenser, det i så fald vil få, vil komme an på, hvordan det overtagende meninghedsråd vil behandle Tømmerup

Thøger Birkeland, formand for Tømmerup Menighedsråd

Lykkedes det her igen ikke at sammensætte et fuldt meninghedsråd, må et nabosogn overtage styringen af landsbykirken nær Kalundborg. 

- Vi kan risikerer at blive ledet fra et nabosogn. Og hvilke konsekvenser, det i så fald vil få, vil komme an på, hvordan det overtagende meninghedsråd vil behandle Tømmerup. Det kan vi ikke vide på forhånd, siger formanden for menighedsrådet, Thøger Birkeland, der var en af de tre, der blev valgt ind.

Han fortæller, at 10 personer dukkede op på valgdagen og godt nok stemte, men ikke selv ønskede at stille op. Rådet havde på forhånd spurgt andre personer, som faktisk gerne ville engagere sig i arbejde, men først på et senere tidspunkt. Her og nu havde de ikke tid. 

- Jeg synes da, det er ærgerligt, vi ikke kunne samle nok medlemmer, men det er ikke overraskende Det ses også andre steder i landet, siger Thøger Birkeland.

Halvere valgperiode 

I håbet om at gøre menighedsarbejdet mere spiseligt har rådet fået tilladelse til at halvere valgperioden fra fire til to år. Thøger Birkeland afviser heller ikke, at rådet vil søge om at få godkendt et meninghedsråd på fem personer, hvis det lykkedes at få to flere til at stille op.

- Vi må være mere synlige og ud at snakke med folk, men jeg kan da godt være bekymret for, om det lykkedes at samle nok folk, siger han.