Kendis laver kampagnevideo og går ind i kampen mod motorvej på Røsnæs

Planerne om en flersporet motorvej til Jylland har fået Bodil Jørgensen op i det røde felt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi kender mest af alt den folkekære skuespiller, Bodil Jørgensen, fra store danske film. Nu er hun med i en helt særlig film, der går mod en ny Kattegat-forbindelse mellem Sjælland og Jylland.

“Man skal stoppe det vanvid. Jeg håber, den fes ind.”

Sådan slutter Bodil Jørgensen, der selv har et hus på Røsnæs, sin video, der er sat i verden for at stoppe kampen for en motorvej fra Røsnæs til Jylland.

Planerne om en Kattegatforbindelse, der forbinder Sjælland med Jylland, har heller aldrig været populær blandt dem, der bor fast i det naturskønne landskab på Røsnæs.

quote Det er jo det, der får folk til at spærre øjnene op. Det er det, som giver opmærksomhed. Den korte præsentation, som hun laver i sin film, den er jo fremragende. Den kan alle forstå

Louise Paaschburg Vollerup, medlem af foreningen ‘NEJ til motorvej på Røsnæs’

- Vi vil få nogle boliger, der er usælgelige, for ingen gider bo ved siden af en motorvej, hvor du kan høre støjen, lyder det fra Louise Paaschburg Vollerup, der er medlem af foreningen ‘NEJ til motorvej på Røsnæs’.

Nu får den lokale forening mod forbindelse så en forstærkning i Bodil Jørgensen.

Siden hendes video blev offentliggjort i midten af sidste uge, er den blevet delt næsen 7000 gange, og flere end 100.000 har set den.

“Det er jo et støjhelvede over Kattegat i asfalt og beton. Der står til at koste – og nu skal i fandme spidse øre - 116 milliarder. 116 milliarder,” siger Bodil Jørgensen i videoen.

Foreningen mod motorvejen har oplevet en stigning i antallet af medlemmer, siden videoen udkom torsdag.
Foreningen mod motorvejen har oplevet en stigning i antallet af medlemmer, siden videoen udkom torsdag. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Det virker da også til, at folk har spidset øre og lyttet efter. 

Foreningen ‘NEJ til motorvej på Røsnæs, har nemlig oplevet en medlemsstigning på ca. 20 procent, siden videoen blev offentliggjort i torsdags.

- Det er jo det, der får folk til at spærre øjnene op. Det er det, som giver opmærksomhed. Den korte præsentation, som hun laver i sin film, den er jo fremragende. Den kan alle forstå, lyder det fra Louise Paaschburg Vollerup.

Gruppen har ikke tænkt sig at stoppe deres protest, inden alle planer om en flersporet motorvej bliver fuldstændig sløjfet.

Måske Bodil Jørgens opsang er en hjælp i den retning.

“Det er for at folk kan komme 33 minutter hurtigere fra Aarhus til København eller fra København til Aarhus. Det er sgu da et transportvanvid af værste skuffe,” lyder det fra skuespilleren.

TV2 ØST har forsøgt at få et interview med Bodil Jørgensen, men det har ikke været muligt, da hun er i udlandet.  

Video: Se mandagens indslag om kampen mod motorvejen til Jylland: