Kalundborg-uro kan skyldes kedsomhed

I Kalundborg har en gruppe unge fordrevet deres efterårsferie med natlige bilafbrændinger. Men uroen forsvinder, når man giver de unge noget andet at bruge feriedagene på. Den erfaring har de gjort sig i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kedsomheden skal bekæmpes hos de unge, hvis man skal kriminaliteten til livs. I Kvarterhuset i Korsør holder fælleslokalerne aldrig ferielukket. Og husets mange aktiviteter for alle aldre har med succes fået sat en stopper for den uro, der tidligere plagede området.

- De unge skal jo have et sted at gå hen, når de har feriefri. Hvis de ikke har noget at lave, så kan de hurtigt få lyst til at lave narrestreger, forklarer Karin Sneevang, som er leder i beboerhuset Kvarterhuset.

Her forløb efterårsferien med fuldt hus, fodbold og forestillinger.
Langt fra ligeså fredeligt gik det for sig i Kalundborg, hvor Klosterparkvejskvarteret ugen igennem var hærget af bål og brand.

I Kalundborg var ferien ensbetydende med lukket og slukket i ungdomsklubben.
Og det ærgrer beboerrådgiveren i Klosterparkvejskvarteret.

- Jeg kunne da godt tænke mig, at ungdomsklubben kunne holde åbent, så de unge fik nogle flere ting at fordrive tiden med i skoleferien, lyder det fra Bo Mouritzen.

Og Karin Sneevang tror på, at Kalundborg ville med fordel kunne bruge de gode erfaringer fra Korsør:

- Det er både vigtigt, at der bliver taget hånd om de unge enkeltvis, og at man sørger for, at de unge får opbygget en følelse af ansvar over for de mennesker, de bor i nærheden af. Og det er lige akkurat dét, fællesskabet i en klub kan give dem, forklarer hun.

Udvidede åbningstider er dog ingen endegyldig løsning, mener Bo Mouritzen:

- Selvfølgelig kan aktiviteter ikke forhindre alt kriminalitet. Men det kan stadig have en forebyggende effekt, fortæller han.

I sidste ende er det en politisk beslutning, om der skal være flere tilbud til de unge i Kalundborg.