¨

Kalundborg Sygehus fyrer 69

Foto: TV ØST

I forbindelse med lukningen af Kalundborg Sygehus har 69 sygehusansatte i dag fået en fyreseddel. De resterende 72 ansatte bliver på det kommende sundhedscenter eller flytter til Holbæk Sygehus.

Som et led i den nye sygehusplan lukker Kalundborg Sygehus, og funktionerne flytter i stedet til Holbæk. Det betyder at 69 medarbejdere i dag har fået en fyreseddel. 

- Folk er dybt berørte. De er kede af det, og nogle er vrede. Hele følelsesregistret og de psykologiske aspekter er i spil den her situation, siger fællestillidsrepræsentant Christa Andersen fra Kalundborg.

Kirugien og anæstesien flyttede fra Kalundborg Sygehus til Holbæk Sygehus den 1. april i år, og 1. januar næste år flytter også de medicinske afdelinger. Derfor varsles afskedigelserne allerede nu.

- Det er jo klart, at når vi taler om at skulle lukke et helt sygehus, så berører det en hel egn, og det er ikke sjovt, siger Niels Degn, Vicedirektør, Sygehus Nord.

72 medarbejdere bliver enten på det kommende sundhedscenter i Kalundborg eller flytter med til Holbæk.

De 69 personer, som er blevet fyret, vil, ifølge Vicediretør Niels Degn, blive tilbudt et jobsøgningskursus samt en plads i regionens jobregister, hvor de kommer til at stå forrest i køen til jobs på regionens sygehuse.

Sosu'er får det svært
I følge P4 Sjælland rammer fyringerne 28 sosu-assistenter og sygehjælpere. Og netop den gruppe vil få svært ved at finde nyt job inden for regionen. Det mener tillidsrepræsentant Else Marie Pedersen.

- De har meget små muligheder for at finde nyt job. Indenfor regionen er det primært sygeplejersker man efterspørger, og i kommunerne bliver der også skåret på vores faggruppe, siger hun til P4 Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App