Kalundborg Sygehus forbliver asylcenter efter salg

Selv om Kalundborg Sygehus er blevet solgt til et ejendomsfirma, vil det forblive et asylcenter, så længe der er behov for det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det nedlagte sygehus i Kalundborg er for nyligt blevet solgt til ejendomsfirmaet Falk-Rønne & Kierkegaard.

Det har sat gang i spekulationerne om, hvad bygningerne, der lige nu bruges som asylcenter, skal bruges til i fremtiden.

Ejendomsselskabet vil dog ikke løfte sløret for deres planer endnu. Det skriver TV-Kalundborg.

Udlændingestyrelsen har uopsigelig kontrakt

Lige nu lejer Udlændingestyrelsen bygningerne, og deres kontrakt er uopsigelig for de nye ejere. Det betyder, at Kalundborg Sygehus vil blive ved med at være asylcenter, så længe der er behov for det.

Det er også årsagen til, at ejendomsselskabet er tilbageholdende med at indvie befolkningen i deres planer med stedet. Det fortæller Philip Falk Rønne, der er økonomichef i Falk-Rønne & Kierkegaard, til TV-Kalundborg. 

- Vi har et fint forhold til Udlændingestyrelsen, og deres kontrakt løber så længe, de ikke siger den op. Indtil det er sket, vil vi helst ikke melde ud, hvad vi har tænkt os med hensyn til ejendommen, da intet er besluttet endnu. Men der er flere muligheder, siger han og afslører, at der er snak om at bygge forskellige boliger i bygningerne.

Blandt andet nævner han, at de tidligere sygeplejerskeboliger ville være oplagte som studieboliger.

Økonomichefen vil dog ikke udelukke, at bygningerne i sidste ende bliver brugt til noget helt andet.