¨

Kalundborg-sejlerfamilies gidseltagere er fanget

Foto: TV ØST

En flok somalisk pirater er blevet anholdt, mistænkt for at holde en dansk sejlerfamilie som gidsler.

Somalisk politi har anholdt 11 formodede pirater, der er mistænkt for at stå bag gidseltagningen af en sejlerfamilie på fem fra Kalundborg og deres to gaster sidste år.

Det oplyser somaliske sikkerhedsstyrker mandag til nyhedsbureauet AFP.

Tropper fra den semiautonome Puntland-provins angreb den nordøstlige piratbase i kystbyen Hafun søndag, og har anholdt 11 mænd og beslaglagt både automatvåben og maskinpistoler.

Blandt de anholdte er Mohamed Hassan, der er kendt under navnet Dhafoor, og som menes at være en af hovedmændene bag gidseltagningen af de syv danskere.

- Dhafoor er en velkendt pirat, der er efterlyst af Puntlands myndighed for at kapre kommercielle fartøjer, der sejler på det indiske ocean og i Adenbugten, siger Puntlands sikkerhedsstyrker i en meddelelse.

Dhafoor beskyldes for at stå bag drabet på sikkerhedsfolk fra Puntland under et mislykket forsøg på at befri de danske gidsler i marts 2011.

De syv danskere sad som gidsler i 194 døgn. De var på en to år lang jordomsejling i sejlbåden ING, da de den 24. februar 2011 endte i favnen på piraterne 210 sømil nordøst fro øen Socotra ved Afrikas Horn.

De blev bordet og taget til fange ud for Afrikas Horn i et farvand, hvor danske fragtskibe ikke har sejlet i flere år på grund af piratfaren.

Danskerne blev løsladt den 7. september 2011, men omstændigheder omkring løsladelsen er blevet mørkelagt af myndighederne. Ifølge piraterne selv fik de tre millioner dollar i løsesum.

Pirateri er et stort problem i farvandene omkring Somalia trods en stor international indsats.

Piraterne har snesevis af skibe og hundredvis af sejlere som gidsler, og er også begyndt at begive sig ud i landbaserede kidnapninger.

/ritzau/AFP

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App