Kalundborg Rocker: Underskuddet er vendt til et lille overskud

Kulde og blæst sidste år førte til underskud på Kalundborg Rocker-festivalen, men i år endte det med et lille overskud trods dårligt vejr om lørdagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Blæst og kølige temperaturer skræmte sidste år mange af festivalgæsterne på Kalundborg Rocker væk.

Det endte med et underskud på omkring 100.000 kroner, men i år er underskuddet vendt til et lille overskud, fortæller festivalleder Johnny Elmelund.

Og det skyldes den solrige fredag.

- Sidste år havde to dage med meget regn, og det påvirkede festivalen i en negativ retning. I år havde vi rigtig godt vejr om fredagen, og det har hjulpet på regnskabet, siger festivallederen.

Et mindre overskud

Men også i år har vejret været en udfordring - for lørdag begyndte det at regne, og det har også påvirket salget. Ifølge Johnny Elmelund er vind og vejr nemlig afgørende for, om festivalen ender med et plus i regnskabsbogen.

- Det er egentlig gået fornuftigt. Det vil sige, at det ikke er gået supergodt, fordi vi havde en lørdag med rigtig meget regn, og det har gjort, at vi har glippet en hel del salg i vores mad- og drikkeboder, siger festivallederen og fortsætter:

- Når det er sagt, og det hele er gjort op, så havde vi en rigtig positiv fredag, som var med til at trække tingene i en rigtig positiv retning. Det gjorde også, at vi er endt ud med et mindre overskud, - dog mindre end vi havde satset og håbet på. 

Om fredagen kunne Kalundborg Rocker berette om, at der i forsalget var blevet solgt 12 procent flere billetter end sidste år, og at der på pladsen var omkring 7000 mennesker, der var mødt op til god stemning og musik. Men lørdag var mange af gæsterne taget hjem i læ for regnen, fortæller Johnny Elmelund.

Kalundborg Rocker fortsætter flere år endnu

Selvom den danske sommer har vist sig fra sin mindre gode side i et par år i træk, håber festivallederen på, at vejrguderne er med dem, når de holder fremtidige arrangementer. Trods et lille overskud i år, kører festivalen nemlig videre.

- Vi har været inde i en øvelse, hvor vi har kigget på de omkostninger, vi har. Det er det, der er med til at sikre, at vi kan holde festivalen rentabel. Så jeg er helt sikker på, at der i 2018, 2019 og fremadrettet også vil være en festival at finde i Kalundborg. 

Kalundborg Rocker fandt sted den 11.-12. august i år.

Gense indslaget: Græsset på Gisseløre Stadion overlevede Kalundborg Rocker, der blev blev afviklet i silende regn i lørdags.