Kalundborg Havn vil hapse containertrafikken fra København

Når Københavns containerhavn skal flytte fra Nordhaven i 2020, så håber havnedirektøren på Kalundborg Havn, at de store containerskibe vil lægge til i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kalundborg Havn er den dybeste havn på Sjælland, og så er der gode muligheder for at udvide havnearealet inden 2020, så der bliver plads til de helt store skibe.

Derfor har havnedirektør Bent Rasmussen skrevet i Børsen, at de på havnen i Kalundborg håber og arbejder på, at containertrafikken fra København vil komme til dem.

- På Kalundborg Havn er vi overbeviste om, at vi er helt oplagte til at løfte opgaven. Da vi har både faciliteterne og ekspertisen, skriver Bent Rasmussen i Børsen.

En fremtidssikker løsning for hele Sjælland

Årligt kommer der omkring 150.000 containere til Københavns Havn. Af dem er det kun cirka 15 procent, der skal blive i hovedstaden. De resterende køres videre til andre byer på Sjælland.

Og derfor mener Bent Rasmussen, at det vil give god mening, at Kalundborg og andre mindre havne på Sjælland får containertrafikken i stedet for.

Lige nu er det på tale, at den nye containerhavn i København skal ligge Syd for byen. Her vil problemet ifølge Bent Rasmussen være, at de skibe der kommer nordfra og stikker dybere end 7,7 meter skal hele vejen rundt om Sjælland og sejle op i Øresund sydfra, hvilket vil give en mersejltid og give skibene ekstraomkostninger.

- Det vil derfor være en fremtidssikker løsning at etablere en containerhavn for hele Sjælland i Kalundborg, skriver Bent Rasmussen.