Kalundborg får ikke diplomingeniøruddannelse i bioteknologi

Uddannelses- og Forskningsministeren har afvist en ansøgning fra UCSJ om en diplomingeniøruddannelse i bioteknologi i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal alligevel ikke oprettes en diplomingeniøruddannelse i bioteknologi i Kalundborg. Det skriver University College Sjælland i en pressemeddelelse.

Uddannelsen, der skulle være begyndt i september 2017, var tænkt som en støtte for virksomhederne i Kalundborg Symbiosis - herunder de tre Novo-virksomheder Novozymes, Novo Nordisk og NNE Pharmaplan, der har behov for højtuddannet arbejdskraft, men som har svært ved at tiltrække den.

- Det er ganske enkelt ikke godt nok, at vi som samfund ikke kan sikre de nødvendige uddannelsestilbud, som igen kan levere den nødvendige arbejdskraft.

- Vi må notere os, at regeringen ikke bakker op om forslaget. Men vi har stadig en stor opgave at løse for de mange vækstvirksomheder, som mangler kvalificeret arbejdskraft. Det er ganske enkelt ikke godt nok, at vi som samfund ikke kan sikre de nødvendige uddannelsestilbud, som igen kan levere den nødvendige arbejdskraft. Det er en fælles opgave, som også regeringen må være med til at løfte. Vi må nu i fællesskab se på, hvordan vi så kan etablere uddannelsesløsninger, der kan finde opbakning hos alle parter, siger Jens Stenbæk, der er regionsrådsformand i Region Sjælland.

Kommune vil fortsat forsøge

Borgmester i Kalundborg, Martin Damm, vil arbejde videre på at etablere ingeniøruddannelser i Kalundborg.

- Vi har mange kvalificerede studiesøgende, og vi har en industri, der oplever, at arbejdskraften er vanskelig at tiltrække og fastholde. Derfor er projektet helt oplagt for en kommune som Kalundborg med et højt specialiseret erhvervsliv, siger borgmester Martin Damm.

University College Sjælland vil nu tage kontakt til ministeriet for at få en uddybning.

- Jeg ser frem til en orientering fra ministeriet og så må vi lægge en ny strategi og en ny tidsplan, for vi er mange, der bakker op om det her initiativ. Vi vil arbejde videre for at støtte op om de lokale behov for uddannelse og gøre alt, hvad der er muligt for at skabe basis for mere vækst i regionen, siger Camilla Wang, som er rektor på University College Sjælland.