Kalundborg - for eet år siden

.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

14. februar 2008

Natten til den 14. februar sidste år blev meget voldsom i Kalundborg. Gadeurolighederne var ugen forinden begyndt på Nørrebro i København og de havde i de følgende dage spredt sig  til store dele af  af landet.

Den 14. gik det særlig galt i Kalundborg, hvor Vagtcentralen fik en lang række meldinger om ballade og ildspåsættelser i kvarteret omkring Klosterparkvej.

[video:flv:Uro_080214_uro_time_for_time.flv]

Beboerne i det ramte område i Kalundborg, der var vidner til urolighederne,  holdt  sig indendøre dagen efter - og der var stor bekymring i bydelen.

[video:flv:Uro_080214_frygt_efter_uro.flv]

 

16. februar 2008

Natten til d. 16. februar blev landet igen ramt af uroligheder mange steder. Der var påsatte brande i Korsør, Slagelse og Kalundborg, men  netop i Kalundborg sørgede et massivt politi-opbud for at lægge en dæmper på balladen.

[video:flv:Uro_080216_brand_ballade.flv]

 

17. februar

Også denne nat var der uro i regionen - men brandene, som blev antændt, ramte især Ringsted, hvor bl.a. Sønderpark skolen blev udsat for et angreb med en såkaldt molotovcocktail.

18. februar

Der blev igen antændt flere småbrande rundt om i regionen, men hurtig indsats fra brandfolkene forhindrede  flammerne i at brede sig.

I Kalundborg anholdt politiet en 22-årig mand, der blev interviewet anonymt af TV 2. Politiet sigtede ham for gennem sine udtalelser i indslaget, at have opfordret til brandstiftelser.

19. februar 2008

Freden sænkede  sig atter over regionens byer - og også i Kalundborg var der nu ro i Klosterparkvejskvarteret.  Flere boligforeninger havde dog fået nok af brande og hærværk, og der var tale om, at man ville  overveje at smide de unge uromageres familier ud af deres lejligheder.