Kalundborg bruger også lokale ambassadører: Jeg manglede netværk

Netværket er en en vigtig faktorer, når man som skal flytte til en ny by. Det mener Mia Bundgaard Peulecke, der fik hjælp af en lokal ambassadør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborg benytter sig ligesom Sorø Kommune af lokale ambassdører i forsøget på at tiltrække nytilflyttere til byen og få dem til at finde sig til rette.

En af ambassadørerne er Maria Singerholm, som har boet i byen i 16 år. Hun var en af de første lokale ambassadør i Kalundborg.

- Jeg fandt ud af, at det vigtigste, som en lokal ambassadør kan tilbyde, er et netværk i byen og en at tale med. Det handler mere om at hygge sig sammen end at promovere byen, fortæller hun og tilføjer:

- Så det er ikke kun tilflytteren, der får noget ud af mødet med den lokale ambassadør. Jeg får også en masse igen, og jeg hygger mig med det.

Manglede et netværk

Mia Bundgaard Peulecke blev bekendt med tilbuddet om at få en lokal ambassadør, da hun flyttede fra Solrød til Kalundborg med sin kæreste og børn. Det var hendes kærestes hjemby, så hun kendte godt lidt til byen, men alligevel tog hun imod tilbuddet om en lokal ambassadør.

- Jeg ville gerne opstarte noget for mig selv i stedet for kun at være påhæng. Have mit eget netværk. Jeg tænkte, at hvis bare jeg lærte en at kende, som jeg kunne sige 'hej' til i Netto, så ville det hele være nemmere, fortæller hun og uddyber:

- Jeg manglede ikke viden om byen, for det har jeg min kæreste til at fortælle mig. Jeg manglede netværk, og jeg har fået langt mere, end jeg havde håbet på. Jeg har fået en ven.

Indtil videre har 10 nyflytterpar valgt at gøre brug af ordningen med lokale ambassadører i Kalundborg Kommune. Kommunens målsætning er at nå et indbyggertal på 50.000 inden 2020. 


Nyhedsoverblik