Kalundborg bliver vært for DM i Skills

Danmarksmesterskabet på landets erhvervsuddannelser kommer i 2022 til Kalundborg Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kalundborg Kommune skal i 2022 være vært for DM i Skills.

Det er netop blevet offentliggjort på et pressemøde.

DM i Skills er det årlige danmarksmesterskab indenfor en lang række fagretninger på landets erhvervsuddannelser, eksempelvis kok, smed og anlægsgartner.

Ved dette års mesterskab, der foregik i Bella Center i København, dystede knap 300 elever indenfor 45 fagretninger. I alt tiltrækker mesterskabet op mod 60.000 tilskuere.

Borgmester Martin Damm (V) kalder det en kæmpe begivenhed, at Kalundborg Kommune er blevet tildelt værtsskabet.

- Det er helt i tråd med, at Kalundborg er en uddannelseskommune og en af dem med den højeste andel af unge, der vælger en erhvervsuddannelse. Det bliver et stort samarbejdsprojekt, hvor alle vil løfte den her opgave, og vi glæder os til at vise frem, hvad Kalundborg Kommune kan, siger han til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Kalundborg Kommune skal i 2022 være vært for DM i Skills.
Kalundborg Kommune skal i 2022 være vært for DM i Skills. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Mesterskabet skal foregå i Høng

I en pressemeddelelse udtrykker formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, glæde over valget, og at mesterskabet skal afholdes i Region Sjælland. DM i Skills har været afholdt siden 2011, og Kalundborg bliver den anden værtskommune i regionen. Sidste år blev mesterskabet afholdt i Næstved. 

- Kalundborg Kommune har et stærkt fokus på erhvervsuddannelser, og sammen kommer vi til at gøre DM i Skills til regionens top-begivenhed i 2022. DM i Skills er både en festlig konkurrence for landets største talenter, men også en mulighed for regionens kommuner for at præsentere unge mennesker for de mange muligheder erhvervsuddannelserne tilbyder, siger Jesper Juul Sørensen. 

Mesterskabet skal foregå i byen Høng fra den 28.-30. april og have den kommende park Kultur- og Bevægelsesparken, der står færdig til jul i år, som omdrejningspunkt sammen med Høng Hallen.