Kæmpebrand ødelagde stor virksomhed: Nu er der nyt om dens fremtid

Avista Oil Danmark genopbygger det udbrændte olieraffinaderi i Kalundborg. Og anlægget vokser til dobbelt størrelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En af de store arbejdspladser i Kalundborg genopstår.

Avista Oil Danmark har nemlig besluttet at genopbygge det store olieraffinaderi på havnen i Kalundborg – og det nye anlæg bliver dobbelt så stort som det gamle, målt på kapacitet.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det er snart et år siden, at raffinaderiet på havnen i Kalundborg blev ramt af en meget voldsom brand, der totalt ødelagde virksomheden.

Ingen kom heldigvis noget til, da branden opstod mandag den 24. juli som følge af en teknisk fejl på et anlæg – men 60 brandfolk måtte indsættes for at slukke branden.

Dobbelt kapacitet

Raffinaderiet er eksperter i at forarbejde spildolie, så det bliver til ren baseolie, der kan bruges igen.

Men hvor kapaciteten tidligere var på 55.000 ton om året, så skal den fremover være på 100.000 ton i byen, oplyser selskabet. For at skaffe ekstra olie har selskabet nu allieret sig med en britisk indsamler af spildolie.

- Avista Oil har siden 2006 indsamlet spildolie fra autoværksteder, industrivirksomheder, skibe og genbrugspladser til genraffinering til ny baseolie i høj kvalitet. Vi har med andre ord erfarne medarbejdere, de nødvendige godkendelser og infrastrukturen på plads, siger direktør Leon Sloth Skovbo.

Det er planen, at det nye anlæg skal stå klart inden udgangen af 2019.