¨

Jobsøgende til Norge

Foto: TV ØST

Jobcenter Kalundborg holdt torsdag infomøde om job i Norge. Det er især offshore-industrien, der mangler arbejdskraft, men det gør andre brancher også

Omkring 100 jobsøgende mødte torsdag op til informationsmøde om job i Norge. Her kunne de høre om, hvordan man søger job i Norge, og hvad man gør i forhold til løn, sikkerheds- og skatteforhold.

- Vi sender ikke borgerne til Norge. Vi giver dem information om at lige nu, når der ikke er så mange job i Danmark, så er alternativet måske at kigge nord på, siger Suzanne Ravn, teamleder hos Jobcenter Kalundborg.

Selvom man søger job i Norge, så er det ikke ensbetydende med, at man behøver at flytte derop.

- Oftest er det sådan, at man arbejder to uger i Norge og så har fri i fire uger i Danmark, fortæller Suzanne Ravn.

 

Mange brancher

Ifølge Jobcenter Kalundborg så er det især offshore-virksomheder, der mangler arbejdskraft, men det samme gør sig gældende i andre brancher.

- I det store hele handler det om mange brancher. Vi går lidt ind i offshore-virksomheder, og fortæller om sikkerhed og krav, men inde for andre brancher som for eksempel industri og sundhed søger de også arbejdskraft, fortæller Suzanne Ravn.

Hun håber på, at de jobsøgende, der søger til Norge, kommer tilbage igen.

- Vi vil rigtig gerne have borgerne tilbage, når der bliver gang i den i Danmark igen. Men midlertidigt så har vi ikke alle de job, som vi har behov for i Danmark, siger Suzanne Ravn.

Ifølge Jobcenter Kalundborg vil Norge mangle omkring 200.000 arbejdere om tre år.

 

Forgæves til Norge

En af dem, der var mødt op i dag, var Ronni Gaarde. Han har været arbejdsløs i halvandet år og har tidligere været i Norge, da der var en virksomhed, der manglede arbejdskraft. Men da han først kom til Norge, så var der intet arbejde alligevel. Derfor er han mødt op i dag for at få information om, hvad man gør, når man først er deroppe.

- Hvem kontakter jeg, når jeg står i sådan en situation? Skal jeg blive her og blive ved med at satse og bruge de penge, jeg ikke har?, spørger Ronni Gaarde.

De spørgsmål kunne han få svar på til mødet. Og selvom de forrige ture til Norge har kostet ham mange penge, er han ikke bleg for at tage derop igen.

- Jeg skal jo tjene nogle penge et eller andet sted, og hvis ikke jeg tager en chance, så får jeg ikke nogle penge. Så jo, jeg er helt bestem frisk på at tage til Norge igen, siger Ronni Gaarde.

02:35 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App