Jobfest i Kalundborg

Vestas fyrer i Nakskov og Dong Energy lukker Stigsnæsværket i Skælskør. Det har været en sort uge i regionen - men i Kalundborg er der til gengæld nye arbejdspladser på vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens både Nakskov og Skælskør er ramt af fyrringer, så er der jobs på vej i Kalundborg. De seneste uger har både Novo Nordisk og en norsk koncern bebudet nye arbejdspladser i byen. Og måske er Energistyrelsen også på vej til Kalundborg. Det skaber optimisme både blandt byens erhvervsdrivende og hos forbrugerne, som i dag var samlet til årets Kalundborg Messe.

- Der er mange arbejdsløse her, så vi trænger til nye arbejdspladser. Det betyder meget for både boligmarkedet her i byen og butikkernes omsætning, siger Tove Mortensen, som bor i Kalundborg.

Der var plads til 130 erhvervsdrivende på årets messe. Alle 130 stande var booket og yderligere 32 forretningsdrivende ville gerne have haft plads.

- Vi mærker optimismen og vil gerne vise hvilke produkter vi tror der skal satses på fremover, fortæller Kim Hansen, afdelingsleder i Eiland A/S i Høng.