¨

Jægere skød 200 oliefugle

Foto: TV ØST

Lokale jægere på Sejerø har aflivet 200 fugle med olie på fjerdragten. Olien stammer formentlig fra et skib på vej til Lindø Værftet ved Odense.

Omkring 200 svømmefugle smurt ind i olie er blevet aflivet på Sejerø af lokale jægere. Det er sket i samarbejde med Naturstyrelsen Vestsjælland, skriver Kalundborg Folkeblad.

Det er først og fremmest sortænder, men også fløjlsænder og edderfugle, der havde fået olie på fjerene.

Af de første fugle, der blev aflivet, er der taget prøver af olien, og herefter skal Naturstyrelsen forsøge at finde synderen.

Teorien er, at der er tale om et skib grundstødt ved Norge, og som på vej mod værft ved Odense har tabt olie undervejs, men så burde der være olie-fugle også andre steder.

- Vi har været i forbindelse med Samsø, Nordfyn, Djursland, Sjællands Odde og Røsnæs, men bortset fra enkelte på Nordfyn, er der ingen meldinger om fugle med olie. Forklaringen kan være en kortvarig stærk blæst, der kan have splittet en større flok af fugle med olie, siger vildtkonsulent i Naturstyrelsen Vestsjælland, Hans Henrik Erhardi, som gav tilladelse til nedskydningen på Sejerø.

Har fuglene først olie på sig, kan de meget sjældent overleve.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App