¨

Innovativ virksomhed i Høng hædret med pris

00:54

Dansk Plejeteknik i Høng har årets mest innovative læreplads. Video: Bue Bukh Petersen- TV2 ØST

Dansk Plejeteknik i Høng har vundet prisen som årets mest innovative læreplads. Onsdag blev de overrasket af erhvervsskolen ZBC.

I coronasikker afstand overraskede erhvervsskolen ZBC onsdag ledelsen og medarbejdere på virksomheden Dansk Plejeteknik i Høng, fordi de er særligt gode til at lade deres elever være innovative og nytænkende.

Virksomheden er derfor blevet hædret med prisen som årets mest innovative arbejdsplads.

Dansk Plejeteknik servicerer og reparerer hjælpemidler til ældre og handicappede, og da en af deres elever foreslog at bruge en 3D-printer til selv at producere reservedele, så lyttede ledelsen, og nu bliver idéen brugt på stedet.

- Man kender jo godt det her med, at nogen kommer med en idé, som ikke rigtig bliver hørt. Men her har virksomheden lyttet og handlet på det, de har givet eleven opbakning til at gå videre med det, siger Mette Sieben, der er områdeleder hos ZBC, der uddeler prisen.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Bue Bukh Petersen- TV2 ØST

En god læreplads

Det var Kevin Frost, der indstillede sin læreplads til prisen, og han ved godt, hvad der gør stedet til et godt sted at være.

- Man får lov til at prøve noget forskelligt og prøve nogle ting af, som måske ikke er noget, vi ellers traditionelt vil arbejde med. Jeg kommer fra IT, så for mig er det meget nyt, at vi også kan producere vores egne ting. Før har vi været meget fokuseret på at købe ting, men det er fedt, at vi nu selv kan producere lidt, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kevin Frost er meget glad for sin læreplads. Foto: Bue Bukh Petersen- TV2 ØST

Og for ledelsen hos Dansk Plejeteknik er det vigtigt at lytte til eleverne på stedet.

- Det handler om at se muligheden i de unge mennesker, som kender til teknologi, som vi måske godt kender, men ikke betjener i det daglige. Det har vi haft stor glæde af, siger direktør Niels Mads Nielsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App