¨

Ingen miljøfare efter voldsom brand på raffinaderi

Beredskabet er i gang med at efterslukke på fabrikken. Foto: Katja Weng - TV ØST

Beredskabet har kunnet holde olieudslippet til et absolut minimum efter brand i Kalundborg.

Da der udbrød brand på Avista Oil lige klods op ad havnen i Kalundborg i morges, kunne man måske have frygtet, at noget af olien løb ud i vandet og gav forurening.

Men heldigvis er det lykkedes beredskabet at afgrænse forureningen, fortæller Thomas Hiorth fra Kalundborg Kommunes natur- og miljøafdelingen til TV ØST.

- Det ser fornuftigt ud. Der er ikke løbet ret meget olie i havnen, og den lille smule, som er, er blevet inddæmmet med en flydespærre. Så er der slukningsvandet, men det er på befæstede asfaltarealer, siger han.

- Det kan suges op efterfølgende. Så er der lidt ved vejene og i kloakkerne, og der har vi lavet en aftale med forsyningen om, at de opsamler det og laver målinger af stofferne. Så finder vi ud af, hvordan det skal håndteres.

Opstod i produktionsanlæg

Det er så heldigt, at olieforurening flyder på overfladen, så man kan suge det meste op. Så der er egentlig ikke forurening af miljøet

Thomas Hiorth, Kalundborg Kommune

Beredskabet har da også været meget opmærksomme på at begrænse spredningen af slukningsvandet, der er forurenet med olierester.

- Vi har haft stort held til at holde slukningsarbejdet på pladsen herinde. Vi har et tæt samarbejde med forsyningsselskabet og miljømyndighederne, som varetager, hvordan man skal gøre med verden, siger Daniel Weinreich, chefvagt ved Vestsjællands Brandvæsen.

Og det betyder altså, at en forurening er ikke-eksisterende, siger Thomas Hiorth fra Kalundborg Kommune.

- Det er så heldigt, at olieforurening flyder på overfladen, så man kan suge det meste op. Så der er egentlig ikke forurening af miljøet, siger han.

Branden på Avista Oil opstod i deres produktionsanlæg. Det lykkedes brandvæsnet at holde andre anlæg nedkølede, så branden ikke spredte sig, og der opstod eksplosionsfare.

Det er endnu uvist, hvordan branden er opstået.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App