¨

Indbrudsbølge i Kalundborg

Foto: TV ØST

Politiet har lørdag morgen foreløbig modtaget otte henvendelser om indbrud begået i Kalundborg. Tyvene har brudt vinduer op og er gået efter smykker.

Midt - og Vestsjællands Politi kalder en serie indbrud i Kalundborg for usædvanlige. Fredag aften måtte de nemlig rykke ud til hele otte indbrud begået i byen. 

- Det er ganske atypisk, og det er en meget hårdarbejdende tyv, som vi skal gøre meget for at få fat i, fortæller vagtchef Allan Kronvold. 

Hele fem gange slog tyvene til på Vagtelvej og også hjem Blegdammen, Hestehøje og Skovbrynet fik også ubudne gæster. Ifølge politiet tyder det på, at indbrudstyvene er gået efter huse, hvor lyset ikke har været tændt og er gået efter "lette" ting som værdifulde smykker. 

 - Og det er sket efter mørkets frembrud og formentlig fordi, man har kunnet se, at det var mørkt og at der nok ikke har været nogen hjemme, så har man prøvet lykken der, siger vagtchef Allan Kronvold.

Samme mønster genkender formanden for andelsforeningen på Vagtelvej da også:  

- Det var kun de mørkelagte huse, de var gået ind i, der hvor der var lys, gik tyvene ikke ind, fortæller Børge Petersen. 

En af de uheldige beboere forlader da heller ikke sit hjem uden lys tændt igen, lyder det. 

- Det gør jeg så ikke mere nej, nu må vi prøve at have det tændt og se, hvordan det går, siger Birthe Jensen, fik både fik stjålet halskæder, armbånd og ringe. 

Politiet vil gerne høre fra vidner der har set noget mistænkelig i området fra omkring 19-tiden fredag og frem til lørdag morgen. De kan kontaktes på 114.

 

02:23 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App