Illegale håndværkere stod bag brand på Novo Nordisk

Politiet bekræfter, at branden på Novo Nordisk opstod som følge af uheld eller uforsigtighed. Ingen er sigtet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var to illegale håndværkere, der var skyld i en større brand på Novo Nordisks byggeri i Kalundborg den 16. maj.

Det skriver mediet MedWatch på baggrund af et referat fra et sikkerhedsmøde fem dage efter ulykken.

- Hvad vi på nuværende tidspunkt ved, er, at de to personer, som udførte ’the hot work’ (påsvejsning af tagpap, red.) ikke havde en arbejdstilladelse til den specifikke arbejdsopgave. Derudover havde de to personer ikke nogen gældende arbejdstilladelse til Danmark, lyder det i referatet ifølge mediet.

Er blevet afhørt 

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter over for MedWatch, at de to håndværkere har været til afhøring hos politiet, samt at de ikke havde en gyldig arbejdstilladelse.

- Branden opstod oppe på taget som følge af uheld eller noget uforsigtighed i forbindelse med håndværkernes arbejde deroppe. Vi har afhørt dem, men der er ikke indtil videre fundet noget, som vi har sigtet dem for, siger Thomas Kristensen, der er kommunikationschef hos Midt- og Vestsjællands Politi, til mediet.

Han tilføjer, at politiet har overdraget sagen om håndværkernes manglende arbejdstilladelse til Udlændingestyrelsen.

Læs også
Brand på Novo Nordisk-byggeplads
Læs også
Brand på Novo Nordisk-byggeplads

Derudover understreger Thomas Kristensen over for MedWatch, at politiets efterforskning endnu ikke er afsluttet.

Det samme fastslås i det interne referat fra sikkerhedsmødet, skriver Medwatch.

Novo Nordisk er tavs

MedWatch skriver på baggrund af referatet, at to repræsentanter fra Novo Nordisk, fire medarbejdere fra hovedentreprenøren NNE og flere af byggepladsens underleverandører var til stede ved mødet.

Novo Nordisk vil over for MedWatch hverken be- eller afkræfte det hændelsesforløb, der fremgår af det interne referat, som mediet er i besiddelse af.

Læs også
Fabriksdirektør om ulovlig arbejdskraft: - Der er sket nogle fejl
Læs også
Fabriksdirektør om ulovlig arbejdskraft: - Der er sket nogle fejl

I begyndelsen af juni kunne TV2 ØST fortælle, at seks personer siden januar er blevet anholdt på byggepladsen ved Novo Nordisk i Kalundborg grundet mistanke om manglende arbejdstilladelser.

Dengang fortalte fabriksdirektør hos Novo Nordisk i Kalundborg, Michael Hallgren, at ansvaret for de ansattes arbejdstilladelser i første omgang ligger hos de underleverandører, der ansætter dem. 

Til spørgsmålet, om han kunne garantere, at der ikke lige nu render illegal arbejdskraft rundt på Novo Nordisks byggepladser, svarede han:

- Jeg ville ønske, jeg kunne sige ja. Vi lavede en 100-procents-kontrol i forgårs, og der var det i orden. Om der er en enkelt kontrakt, der er løbet ud i mellemtiden, og ikke har fået sin tilladelse fornyet, kan jeg ikke garantere dig, lød det altså fra Michael Hallgren.

Ingen personer kom til skade, da branden opstod 16. maj på Novo Nordisks byggeplads.


Nyhedsoverblik