Hver fjerde butik i Kalundborg Kommune er lukket

Kalundborg Kommune er blandt de ti kommuner i landet, hvor der er lukket procentvis flest butikker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er hårde tider for butikkerne i Kalundborg Kommune.

I hvert fald viser nye tal fra Dansk Erhverv, at hver fjerde butik i kommunen har drejet nøglen rundt de seneste otte år.

Det betyder, at Kalundborg er blandt de ti kommuner i landet, hvor der er lukket procentvis flest butikker.

Der er tale om en landsdækkende tendens, hvor især handlen på internettet gør det svært for de fysiske butikker at overleve. Og det får borgmesteren i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), til at opfordre butikkerne til at tage højde for konkurrencen.

- Vi har i hvert fald fjernet alle de afgifter pålagt erhvervet, der var særlige i vores kommune. Og vi har prøvet at lave nogle af lokalplanerne om i centerbyerne, så det er nemmere at få noget i vinduerne. Men i sidste ende, så er det jo dem, der driver virksomheden, der skal være rigtig dygtige, siger han til TV ØST. 

Er opmærksomme på problemet

Men hos handelsstandsforeningen Vores Kalundborg siger de, at de er opmærksomme på problemet. De  kunne dog godt tænke sig mere hjælp fra kommunen.

- Der skal investeres nogle penge til at udvikle byen, så den bliver et sted, hvor man virkelig har lyst til at komme på besøg. Det skal være endnu bedre, end det er i dag, siger formand Henrik Petersson.

Mellem 2008 og 2016 er 52 butikker lukket i Kalundborg Kommune.