Husejere luger ukrudt for kommunen

Flere husejere har taget hækkesaksen i egen hånd og klipper vildtvoksende kommunale buske ned. Men Parcelhusejernes Landsforening advarer boligejerne om ikke at gå løs på forsømte, kommunale arealer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Der er kvadratmeter nok at holde på vores egen plæne. Men flere borgere er flinke og slår også græsset på den anden side af hækken. Det fortæller DR Nyheder i dag.

Den hårde vinter har tæret på kommunekassen og givet kommunens medarbejdere afspadsering. Så der er ikke mange penge tilbage på de grønne budgetter, og det kan mærkes.

Værslevstien i Kalundborg er så tilgroet, at borgerne knap nok kan cykle eller trække en barnevogn på stien.

I Næstved har bjørnekloen fået lov til sprede sig. Borgere beretter om, at de har kontaktet kommunen, men at der ikke er penge til at fælde den giftige plante.

Men Parcelhusejernes Landsforening advarer mod at tage hækkesaksen i egen hånd. Det er kommunens ansvar. Lapper borgere f.eks. et hul i vejen uden at underrette kommunen, kan de få en sag på halsen, hvis en cyklist kører galt det pågældende sted.

Nok er det god skik at hjælpe de mindre bemidlede. Men det gælder altså ikke kommunen. Vi bør holde os på vores egen side af hækken.

<p>Græsset har vokset sig højt her på det seneste. Nogen stier er SÅ tilgroede, at borgerne knap kan PASSERE - og det skyldes, at Kommunen SJOFLER vedligeholdelsen.