Hurtigfærgen Kalundborg-Aarhus stopper

I aften sejler Dolphin Jet sin sidste tur efter at have sejlet mellem Kalundborg og Aarhus i blot 24 dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sølle 24 døgn overlevede den nye hurtigrute mellem Kalundborg og Aarhus. Den tyskejede kæmpekatamaran »Dolphin Jet« sejler sin sidste tur i aften, oplyser rederiet FRS Group, Flensburg, til dagbladet Nordvestnyt.

Det er et stort økonomisk tab for havnebyen Kalundborg, hvor kommunen var mere end lykkelig, da det tyske rederi besluttede at indsætte en hurtigfærge til Aarhus, efter at Mols-Linien havde opgivet ruten.

- Jeg føler en ærgelse over noget, der sagtens kunne lade sig gøre, hvis ellers man havde fået en ordentlig godkendelse, siger Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg.

Dårligst tænkelige start
Dolphin Jet fik den dårligst mulige start. I to måneder var skibet færdigbemandet med 60 nye ansatte og klart til at starte på ruten.

Men en række krav fra Miljøstyrelsen satte grå hår i hovedet på det tyske rederi. Den 21. juli lå en midlertidig sejltilladelse klar. Den skal fornyes den 1. oktober. Forsinkelsen fik store økonomiske konsekvenser for ruten, fordi den ikke fik del i den store sommerferietrafik.

Stor skuffelse
Hos den danske afdeling rederiet, Kattegatruten, er man meget skuffede over, at hurtigfærgen Dolphin Jet nu stopper med at sejle.

- Vi er utroligt kede af det her på kontoret i dag, siger Kim Vinther, talsmand for Kattegatruten.

Han forklarer, at Dolphin Jet stopper med at sejle, fordi det ikke kunne hænge økonomisk sammen. Der er kommet flere uventede udgifter i forbindelse med at hurtigfærgen skal sætte farten med på vej ind til Kalundborg og fordi færgen skal sejle en omvej.

Frygter masseafskedigelser
Dansk Metals Maritime Afdeling og CO-Søfart frygter, at der nu vil bliver lavet masseafskedigelser.

- Der er allerede aftalt møde med rederiet om afskedigelserne nu på mandag. Her vil vi naturligvis gøre alt for at nå det bedst mulige resultat for de af vore medlemmer, der bliver berørte, skriver fagforeningen i en pressemeddelelse.

Ifølge fagforeningen har rederiet varslet at op til 50 medarbejdere kan risikere at miste deres job. Men TV2 Øst kan ikke få nogen bekræftelse på antallet af medarbejdere, der står for til at bliver fyret, fra Kim Vinther.