Hundreder mødte op til stor fiskekonkurrence: På jagt efter den længste fisk med grønne ben

Hornfisken trækker i denne tid gennem de danske farvande. Men den skal tage sig i akt, for fiskerne står på række klar til at tage livet af den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De er kendt for deres strømlinede og særprægede udseende – og ikke mindst for deres grønne ben. Og nu har hornfiskene i havet indtaget hovedrollen i Hornfiskfestivalen i Kalundborg, der afvikles i denne weekend hvor der kæmpes om at fange den længste fisk.

- Håneretten er jo på spil, så nu må vi se, hvordan det går, fortæller Dennis Justesen fra Gørlev, der er med i konkurrencen både lørdag og søndag.

Da starten til konkurrencen gik lørdag morgen var 100 fiskere tilmeldt konkurrencen. Siden er det tal vokset gevaldigt, da mange låner fiskeudstyr på havnen og selv prøver lykken i konkurrencen.

Kan smage fisken og lære at fange den

Ud over selv at prøve kræfter med at fange fisken og dermed deltage i kampen om at vinde en meget veludstyret goodiebag fiskegrej, så kan man på havnen smage fisken og lære, hvordan man bedst forsøger at fange den eller tilberede den.

- Det er hamrende hyggeligt, afslappende og afstressende. Det jeg godt kan lide er uvisheden. Man ved jo aldrig, hvornår fisken hugger til, siger Michael Jacobsen fra Høng.

Han har indtil videre kun fanget én fisk – men den var for lille og måtte sættes ud igen.

- Det er jo sådan, at vi lystfiskere har en bog fyldt med undskyldninger for, hvorfor vi ikke fanger noget. Jeg vil dog gerne sige, at det aldrig er vejret eller udstyrets skyld. Vi går ikke ned på udstyr, smiler han.

Selv er han godt tilfreds, hvis han slår sin kammerat fra lystfiskerklubben i jagten på den største fisk.

- Det er dejligt med vejret, men det måtte godt være noget mere vind. Det er ikke optimale forhold at fiske hornfisk i, men på den anden side, så er vejret jo ens for alle, siger han.

Bag Hornfiskfestivalen i Kalundborg står det kommunale samarbejde Fishing Zealand og de lokale lystfiskerforeninger.  

Kan blive mere end en meter lang

Hornfisk er en overfladefisk, der lige nu trækker igennem danske farvande. Den er lang og smal, og har kræfter til at give enhver lystfisker kamp til stregen.

Fisken bliver normalt op til 70 centimeter lang – men af og til støder man på eksemplarer på næsten den dobbelte længde.

Fisken er kendt for sine grønne ben, der skyldes farvestoffet biliverdin i knoglerne.

Festivalen fortsætter søndag. Læs mere her.