¨

Huller i strandsikkerheden

02:55

På Drøsselbjerg Strand og Venemosen, der hører under Kalundborg Kommune, har de ikke redningsnumre på stranden. Og det har fået sommerhusejere til at råbe op; de vil have styr på sikkerheden.

Her på Drøsselbjerg Strand og Venemosen efterspørger sommerhusejere de såkaldte redningsnumre, der bruges, hvis der sker en ulykke.

1 af 2

Ved Drøsselbjerg Strand og Venemosen i Kalundborg er der ingen redningsnumre på stranden. I mere end fire år har sommerhusejere kæmpet for at få sat dem op.

Hvis der sker en ulykke på stranden, hvordan forklarer du så lige, hvor du er henne til redningsfolket?

Strande har jo ikke en egentlig adresse. Derfor har Rigspolitiet siden 2011 opsat redningsnumre på de danske strande. Hvis der sker en ulykke, så skal man ringe 112 og sige nummeret, der står på de grønne skilte.

Eksempelvis P 928. Så ved redningsfolkene, hvor du er. 

Hvis du skal tilkalde hjælp på stranden, så kan du finde information på skilte som denne. Så ved redningsfolkene, hvor de kan finde dig.

Der er redningsnumre på de fleste strækninger.

Men ved Drøsselbjerg Strand og Venemosen i Kalundborg har de en længere strækning uden skilte overhovedet. Og det har fået sommerhusejerne op af stolen.

- Kan det virkelige passe, at nogen skal drukne, før der sker noget, siger Arne Kristensen, der er sommerhusejer og tidligere formand for grundejerforeningen i Drøsselbjerg.

Kæmpet i flere år

Siden 2012 har grundejerforeningen haft fat i Kalundborg Kommune, fordi de ønsker redningsnumre, men her, fire år senere, er der stadig ikke sket noget.

 Kan det virkelige passe, at nogen skal drukne, før der sker noget, siger Arne Kristensen

- Jeg synes, det er ret kritisk, når det hele bliver så bureaukratisk, at det tager flere år at komme frem til en løsning. Det er bare ikke godt nok. Det bør man kunne gøre bedre, siger Arne Kristensen.

Kommune: Beklager den lange ventetid

Det er kommunen, der skal ansøge Rigspolitiet om redningsnumrene.

- Jeg vil egentlig beklage den lange ventetid der har været, det er ikke rimligt, at der skal gå så mange år, siger Svend Erik Autzen (V), der er formand for Teknik og Miljøudvalget i Kalundborg.

Kommunen har været i dialog med politiet flere gange, men kommunen har stadig ikke fået svar på, hvornår politiet regner med, at redningsnumrene er klar.

 Det er desværre det, der sker, når der er flere myndigheder involveret i en proces, siger Svend Erik Autzen (V)

- Det er desværre det, der sker, når der er flere myndigheder involveret i en proces. Der kan opstå nogle kommunikationsproblemer og det kan give forsinkelser, siger Svend Erik Autzen (V)

TV ØST har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Rigspolitiet, men det har ikke været muligt i dag. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App