Høng-Tølløse banen til debat i regionsrådet

Endnu engang skal regionsrådet diskutere, hvorvidt det skal frigive 50 millioner kroner til skinnereparation på Høng-Tølløsebanen. Enhedslisten presser på, mens Dansk Folkeparti og Venstre mener, at det er spild af penge uden en garanti fra Folketinget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De slidte skinner på Høng-Tølløse banen kommer igen til debat i regionsrådet. Det er Enhedslisten, der med udgangspunkt i en sønderlemmende kritik fra transportminister Hans Christian Scmidt (V), endnu engang forsøger at få regionen til at frigive 50 millioner til at reparere de slidte skinner mellem Høng og Ruds Vedby. Det skriver DR Sjælland.

Transportministeren har i et svar til Folketinget skrevet, at Region Sjælland viser manglende rettidig omhu ved at lade skinnerne forfalde. Og det er Enhedslistens Bruno Jerup enig i. Han siger til DR Sjælland:

- De penge skal frigives, det er vanvittigt, at togene skal køre med nedsat fart mellem Høng og Ruds Vedby, når Regionstog har pengene.

Manglende garanti giver risiko for spild

Men især Dansk Folkeparti og Venstre i regionsrådet vil ikke frigive pengene, fordi Folketinget ikke vil garantere, at staten giver driftstilskud til privatbanen de kommende år. Så vil de 50 millioner være spildt, mener de to partier.

Det er Enhedslisten uenig i - regionen er nødt til at få renoveret de skinner og så håbe på der kommer tilskud til driften. Man kan ikke kræve garantier:

- Man kan jo godt ønske sig evighedsgarantier for, hvordan man får et driftstilskud, men det mener jeg, er en dårlig undskyldning. For os er det vigtigste, at skinnerne bliver renoveret, så vi også har den bane i fremtiden, siger Bruno Jerup, ordfører for Enhedslisten til DR Sjælland.