¨

Hollandsk hf-pige skal smides ud

Foto: TV ØST

En 25-årig hollænder blev anbefalet at starte på hf af kommunen. Nu står hun til at skulle forlade Danmark, skriver Kalundborg Folkeblad.

- Jeg vil så gerne blive i Danmark, men det er som om, jeg bare ikke kan få lov, siger 25-årige Marijke Booms til Folkebladet.

Den 25-årige hollandske hf-studerende på Kalundborg Gymnasium og HF, Marijke Booms, står til at blive sendt ud af landet.

Hun har siden 2008 haft opholdstilladelse i Danmark som au pair hos en familie og rengøringshjælp på Firhøjskolen i Føllenslev.

Men fordi hun i september 2010 på kommunens anbefaling startede på hf, kan hun ikke længere opfattes som »arbejdstager i EU-rettens forstand«, vurderer statsforvaltningen, og hun står til at miste sin opholdstilladelse.

Sagen har stået på i flere måneder, og Marijke Booms kan hverken få SU eller kontanthjælp, mens statsforvaltningen behandler sagen.

Hun har derfor opbygget en gæld på knap 30.000 kroner.

Den lokale folketingskandidat Rasmus Horn Langhoff (S) er rystet over sagen.

- Det er simpelthen pinligt, at vi behandler mennesker på den måde. Jeg synes, at hun skal bevare sin opholdstilladelse og så have udbetalt sin SU med tilbagevirkende kraft, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til Marijke Booms situation fra hverken Jobcentret eller statsforvaltningen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App