¨

Høj andel af elever må gå 0. klasse om

Foto: TV ØST

Efter sommerferien må 21 elever gå 0. klasse om i Kalundborg Kommune, og Jesper Hjelm Kristensen (Ø) fra børn- og familieudvalget vil nu have svar på hvorfor.

21 elever i Kalundborg Kommune skal gå 0. klasse om, viser skoleindskrivningstallene for 2015, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Det betyder, at hver 24. elev går om, når godt 500 mulige elever begynder i skole efter sommerferien.

Jesper Hjelm Kristensen fra Enhedslisten, som sidder i børn- og familieudvalget i Kalundborg Kommune, er bekymret.

- Jeg har bedt administrationen orientere om, hvorfor tallet er så højt. Måske er det et udtryk for, at man er for rigide i forhold til at skubbe børnene videre fra børnehaven i stedet for at udsætte skolestarten, siger han.

Gavn af ekstra år i børnehaven

I daginstitutionerne er der faldende børnetal og dermed ekstra pladser. Derfor mener Jesper Hjelm Kristensen godt, at nogle børn kunne have gavn af at ekstra år i børnehaven.

- Eleverne får et kæmpe nederlag, når de skal gå om, og deres klassekammerater forsvinder i første klasse. Det er en skidt start på skolen, mener politikeren.

Charlotte Grummesgaard Nielsen, leder af Pædagogisk Udviklingscenter i Kalundborg Kommune, synes også, at antallet af omgængere ligger for højt.

- Jeg skal mødes med de skoleledere, hvor der er to eller flere omgængere på skolen, for at høre, hvad der ligger til grund for det, siger hun til avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App