Hjælp mod fartbøder

Efter der er sat stærekasser op tilbyder et firma nu at hjælpe folk med at undgå bøder - og der er åbenbart behov for det 150 er allerede blevetsnuppet i fartkontrollen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Advarselsskilte er åbenbart ikke nok til at folk sætter farten ned - måske er en lille hylende GPS.

- Når vi kører for hurtigt, så bliver den ved med at bippe, indtil vi sænker farten til det tilladte, så stopper den, det fortæller Finn Ellegaard, Direktør for Aktiv GPS, mens han demonstrer den nye GPS for os. 

Den lille kasse hyler et par hundrede meter før du kommer til en stærekasse med for høj fart. 

- Det tror jeg ikke, at man kan overhøre, så nu tager vi farten af, så vi ikke bliver klippet hernede, siger han da han nærmer sig en stærekasse.  

- Hvorfor tror du, at et bip kan få folk til at sætte farten ned, når skilte ikke kan? Skiltene kan man overse, men man kan ikke overhøre den her hyletone, den er ekstrem agressiv og meget generende, siger finne Ellegaard.  

Nogle vil måske synes, at man fortjener en bøde, hvis man ikke altid holder fartgrænsen, men politiet har ikke noget imod det nye hjælpe redskab.

- Formålet med at sætte stærekasserne op er at sænke farten, hvordan det sker er lige meget, for os handler det ikke om at få bøder, siger Jan Lauritzen, pressemedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi.  

De bilister, vi mødte i dag, kører naturligvis ikke for hurtigt, men de synes, alarmen er en god ide.

- Lige som når bilen bipper, når der er frostvejr og den mangler benzin, så er det en god ide, siger Anne Grethe Nielsen, Holbæk.

- De kan vre en god ide, man bliver opmærksom, når man får et bip, siger Torben Aamand, Dragør.

Der er kun kamera i seks af de 10 stærekasser, hvilke kan den lille GPS ikke regne ud.

- Det er positionen, der er lagt ind i GPS´en, om der er kamera i eller ej, det forholder vi os ikke til og politiet vil heller ikke oplyse om det, siger Finn Ellegaard. 

Den Aktive GPS kan kun advare mod stærekasser, den kan ikke vise vej, men koordinaterne kan også tastes ind på en almindelig GPS.