Helikopter styrtet i havet

Søværnets Operative Kommando leder fredag ved middagstid efter en helikopter, der er styrtet i havet mellem Røsnæs og Samsø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En helikopter er fredag ved 12-tiden styrtet i havet mellem Røsnæs ved Kalundborg og Samsø.

- Klokken 12 får vi en melding via alarmcentralen fra en sejler, der har set en helikopter styrte i havet. Vi sender sammen med Søværnets Operative Kommando en helikopter i luften, og lodsbåden fra Kalundborg er også sendt ud, ligesom der er dykkere på vej til stedet for at assistere, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Flyvevåbnet sat ind

Søværnets Operative Kommando (SOK) er til stede eller på vej til stedet med de 2 patruljefartøjer Rota og Nymfen og fregatten Iver Huitfeldt, mens Flyvevåbnet er i luften med 2 helikoptere.

- Vi har sendt det beredskab ud, som vi altid sender ud, og så har vi selvfølgelig indsat det, der ellers var muligt. Når der er liv på spil, så indsætter vi selvfølgelig det, vi kan, fortæller Jesper Duevang Rasmussen, presseofficer ved SOK.

Han tilføjer, at der ikke er tale om en af Forsvarets helikoptere.

4 personer eftersøges

Hvad der er årsagen til havareringen er endnu uvist, ligesom det heller ikke er klart, hvor mange personer, der er ombord.

- Vi har et antal, men det er ikke bekræftet, så det vil jeg ikke ud med lige nu, siger han.

Indtil videre er 2 personer fundet omkommet. Kilder oplyser til TV ØST, at 4 personer skulle have været ombord i helikopteren.

TV ØST følger sagen.