Hel by hærget af racistisk hærværk

Ukendte gerningsmænd har natten til torsdag hærget Kalundborg med racistisk hærværk. Med klistermærker og spraymaling opfordrer de udlændinge til at rejse hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et trist syn, som borgere med anden etnisk herkomst end dansk, blev mødt af i Kalundborg torsdag morgen. Ukendte gerningsmænd har været gennem byen og sat klistermærker op med racistiske tekster som "rejs hjem" og "start hjemsendelsen".

Mustapha Badr er formand for integrationsrådet i Kalundborg og talsmand for Den Kulturelle Forening, hvor hærværksmændene både har sat klistermærker op og spraymalet på murene.

Føler sig krænket

Han fortæller, at der også 4 andre steder i byen har været lignende hærværk og er rystet over hændelsen.

- Man føler sig krænket. Jeg har boet i Kalundborg i 25 år, er dansk gift og har børn med lyst hår og blå øjne. Hvor skal jeg rejse hen? Det her er mit hjem, fortæller han til TV2 Øst.

Ikke første gang

Sidste år i juni var foreningen også udsat for hærværk. Her satte gerningsmændene klistermærker op magen til dem, der er brugt den her gang med teksten "start hjemsendelsen". Forud for det oplevede foreningen, at nogen lagde et grisehoved foran lokalerne, men tilfældet natten til torsdag er alligevel mere grænseoverskridende.

- Sidste gang var det kun foreningen, det gik ud over, men den her gang har de været rundt i hele byen. Hvad finder de på næste gang? Den tanke er bekymrende, siger integrationsrådsformanden.

Forretninger og boligområde også ramt

Den Kulturelle Forening har omkring 125-150 medlemmer. Den arrangerer lektiehjælp og aktiviteter for børn og unge og har hjemme på Bredgade i Kalundborg.

Udover den er hærværket gået ud over forretninger i gågaden, hvor ejerne er personer med anden etnisk baggrund end dansk, og så er et boligområde på Klosterparkvej også blevet ramt. Boligområdet har en stor anddel af beboere med anden etnisk herkomst end dansk.

Ved måske hvem der står bag

Ifølge Mustapha Badr har de i foreningen en ide om, hvem der kan stå bag hærværket, idet flere personer tidligere har ytret deres holdninger om personer med anden etnisk herkomst end dansk på facebook og til personer, som folk i foreningen kender.

Han holder dog deres formodninger for sig selv og lader politiet, som har fået en anmeldelse på episoden, om at finde gerningsmændene.