Havn vil udvide for millioner

Kalundborg havn satser stort på at udvide, skabe mere vækst og flere arbejdspladser, hvilket vil være til gavn for hele byen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planerne er store på havnen i Kalundborg. Over de næste fem år vil havnen øge omsætningen med 15 procent om året.

- Det er indenfor vores containerterminal, det er indenfor vores tankforretning, det er indenfor krydstogt, og det er indenfor vores råvarer, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

Det går nemlig godt - så godt at havnen, at lige nu har en egenkapital på over 200 millioner kroner.

- Vi er optimistiske på Kalundborg Havn, og det synes jeg også, vi har grund til at være med de resultater, vi har skabt i de foregående årtier, siger Bent Rasmussen.

Til gavn for kommunen

Vækstplanerne vil skabe øget omsætning og flere arbejdspladser, hvilket vil være til gavn for hele erhvervslivet i Kalundborg.

- Jeg tror, det kan få rigtig stor betydning for Kalundborg både for befolkningen men også for erhvervet i byen. Det at havnen sætter så meget turbo på udviklingen og væksten gør, at virksomhederne i områder investerer endnu mere, siger erhvervsdirektør i Kalundborgegnens erhvervsråd, Poul Jensen.

Nødvendigt med motorvej

Men det er nødvendigt at motorvejen bliver forlænget hele vejen til Kalundborg, hvis de store planer skal blive en realitet, det fastslår havnedirektør Bent Rasmussen.

- En forbindelse direkte ud til en motorvej vil betyde voldsomt meget for havnen og andre virksomheder i Kalundborg. Det vil gøre det nemmere at rekruttere veluddannet arbejdskraft, og det er et vigtigt element, hvis vi skal skabe vækst her i Kalundborg.

Havnedirektøren håber, at de nye planer kan iværksættes allerede i starten af det nye år. Men indtil videre er der kun tale om planer, og det er endnu vist, hvor mange penge havnen vil bruge på projekterne.