Har vundet 210 millioner kroner: Lottovinder fra Kalundborg er meget overvældet

Det var en mand fra Kalundborg, som i går hev den næststørste lottogevinst nogensinde hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand fra Kalundborg vandt danmarkshistoriens næststørste gevinst, da han i går havde fem rigtige vindertal og to rigtige stjernetal i Eurojackpot.

Gevinsten lyder nemlig på hele 210.688.619 kroner.

Danske Spil har lørdag formiddag været i kontakt med vinderen, som er meget overvældet og derfor ikke ønsker at stå frem.

Vinderen er abonnementskunde hos Danske Spil.

Artiklen fortsætter under faktaboksen...

DE STØRSTE GEVINSTER I DANMARKSHISTORIEN:

Vækker glæde i Danske Spil

Den store gevinst får den administrerende direktør i Danske Lotteri Spil, Pernille Mehl, til at juble.

quote Vi udbetaler milliongevinster hver uge, men når en dansker vinder den helt store præmie som i går, så bliver jeg bare så glad

Pernille Mehl, adm. direktør, Danske Lotteri Spil

- Jeg blev enormt glad på vegne af vinderen. Vi udbetaler milliongevinster hver uge, men når en dansker vinder den helt store præmie som i går, så bliver jeg bare så glad. Det er det, der gør det værd at være ved Danske Spil. Jeg var ovenud lykkelig, hoppede rundt og råbte juhuu. Jeg tror, vi var mange, der fejrede det i går, siger hun til TV ØST.

Det er ikke særlig tit, I udbetaler så store præmier. Hvor stort er det?

Det er stort. Det er den fjerde store præmie, vi har haft i Danmark, og det er et lille års tid siden, vi har haft den her helt store præmie sidst. Det er stort, når det er de helt store præmier, og når de går til en dansker, så bliver vi jo glade, siger Pernille Mehl.

Står klar med rådgivning

Nu er det så op til den glade vinder fra Kalundborg, hvad han ønsker at bruge pengene til. Danske Spil står til rådighed med kyndig vejledning, hvis der er brug for det.

quote Så er det jo ellers op til vinderen, om han ønsker at stille op eller ønsker at være anonym. Men vi er der under alle omstændigheder til at hjælpe og guide

Pernille Mehl, adm. direktør, Danske Lotteri Spil

- Når det er så store præmier, så tilbyder vi typisk vinderne millionærrådgivning, og at de kan komme ind og få en snak med os. Og så er det jo ellers op til vinderen, om han ønsker at stille op eller ønsker at være anonym. Men vi er der under alle omstændigheder til at hjælpe og guide, siger den administrerende direktør.

Der er kun én, der tidligere har vundet en større gevinst end manden fra Kalundborg. I 2015 købte en kvinde en lottokupon i Kvickly i Helsingør, som gav en gevinst på 315 millioner kroner. Det var også i Eurojackpot.

Eurojackpot har eksisteret siden marts 2012, og der er altid minimum 63 millioner kroner i puljen. Man spiller med flere lande i Europa, og vinderen trækkes hver fredag i Helsinki i Finland.

Disse lande deltager i Eurojackpot:

Artiklen er opdateret
Clock08. dec 2018, kl. 14:40
Artiklen er opdateret med friske citater fra den administrerende direktør i Danske Lotteri Spil, Pernille Mehl.