Handicappede må selv betale

Kommunerne har brugt alt for mange penge, og det ser nu ud til, at det er de handicappede, der kommer til at betale regningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal spares i Kalundborg kommune, og et af forslagene til budgettet i 2010 er at indføre mere brugerbetaling hos de handicappede.

-Vi har fået at vide, at vi skal betale de ansattes løn, hvis de skal være her længere tid end beregnet, og det vil vi altså ikke, siger Ina Lilly Høvring, der er beboer på Bo- og Socialcenter Høng.

På Bo- og Socialcenter Høng i Kalundborg kommune, skal de i alt spare 3,2 millioner i år og næste år. Administrationen prøver at løse problemerne, så godt de kan, så beboerne bliver berørt mindst muligt.

-Vi prøver jo at udligne det, så det ikke er brugerne, der skal betale alene. Men i og med der bliver talt om, at der skal laves brugerbetaling på nogle ting, men det er ikke politisk besluttet endnu, så kan det jo være, at der er nogle ting, der kommer til at blive betalt af beboerne, siger Helle Bathum, der er teamleder på Bo- og Servicecenter Høng.  

Kalundborgs viceborgmester, Peter Jacobsen (DF) mener, det er vigtigt at pointere, at der ikke er vedtaget noget endnu, og at det kun er et forslag. De endelige forhandlinger sker i oktober måned.