Handicappede kritiserer kommune

En gruppe handicappede langer hårdt ud efter Kalundborg Kommune. Alle arbejder på Cafe Solsikken i Kalundborg og har i de sidste tre måneder haft en yderst motiverende teamleder. Men kommunen har brugt alt for mange penge, og i fredags blev lederen fyret igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det gik ellers lige så godt på Café Solsikken i Kalundborg - en café, hvor alle medarbejdere er psykisk eller fysisk handicappede.

Motivationen var helt i top, og folk sad ikke længere og hang, fortæller brugerne, der giver hele æren til en nyansat teamleder. Men nu er teamlederen blevet fyret.

- Før Michael (teamlederen, red.) kom, kunne folk ikke selv tage initiativ til ting og sad bare og kiggede. De kom bare om morgenen og gik hjem om eftermiddagen, fortæller Marianne Sørensen, der måtte forlade arbejdsmarkedet på grund af psykiske problemer.

Men Kalundborg Kommune har brugt 30,8 millioner kroner for meget inden for det, der kaldes Voksen specialområde. Teamlederen er blevet sparet væk.

Se hele indslaget herunder:
[video:video_mangler:090722_solsikke.flv]

Kommune melder hus forbi
Brugerne på Café Solsikken var samlet til krisemøde i fredags. De er bange for, at motivations- og samarbejdsniveauet nu bliver det samme, som det var før teamlederen blev ansat.

Men fra Kalundborg Kommune er der ingen hjælp at hente, fortæller Centerchef for Socialt Vækstcenter.

- Der sker en reduktion af personalet generelt i Socialt Vækstcenter, og så er det også nødt til at have ledelsesmæssige konsekvenser. Og derfor er vi desværre også nødt til at sige farvel til en teamleder, siger Ole Nielsen, Centerchef for Socialt Vækstcenter i Kalundborg.