Halvnøgen mand løb rundt på landevej

En 50-årig uligevægtig mand måtte flere gange anholdes af politiet, efter han løb rundt på Holbækvej i Tømmerup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere betjente måtte gentagende gange rykke ud til Tømmerup ved Kalundborg, da en uligevægtig mand løb rundt mellem bilerne på Holbækvej i Tømmerup.

Den første anmeldelse modtog Midt- og Vestsjællands Politi tirsdag morgen klokken 07.26. Her løb en mand rundt i bar overkrop mellem bilerne. Han forsøgte at stoppe flere biler og tilkalde hjælp.

quote De arbejder på at få ham retur til Spanien

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Det viste sig, at den 54-årige mand blev forfulgt af en 50-årig mand, begge fra Spanien, da den 50-årige mand var blevet voldlig. Den 50-årig mand blev anholdt af politiet, indtil de fik klarlagt, hvad der var sket, før han igen blev løsladt.

Det var dog ikke sidste gang politiet måtte ud til Holbækvej.

- Vi havde ham i varetægt indtil ud på eftermiddagen, og så går der dybest set kun et par timer, fra vi har sluppet taget i ham, til han igen er på banen og tilfældige borgere ringer 1-1-2, fordi han løber rundt ude på Holbækvej, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard. 

Helikopter blev sendt i luften

Klokken 17.14 samme dag, modtog politiet nemlig flere opkald om en halvnøgen mand, der løb rundt på Holbækvej i Tømmerup. Det viste sig igen at være den 50-årige mand. Han blev kørt hjem af politiet og lovede at blive der. 

Men det gjorde manden ikke. 

For politiet måtte igen rykke ud efter den 50-årige spanier klokken 01.33. Her fik de en anmeldelse om en halvafklædt mand, der rendte rundt på Holbækvej. Da politiet kom frem, var han dog umiddelbart ikke at finde. Da han ikke var fundet sidst på natten, valgte politiet at sætte ind med en helikopter, men hurtigt derefter blev han fundet.

- Han har bevæget sig lidt rundt i området og gemt sig. Han har så opsøgt en tilfældig adresse i området, fortæller Martin Bjerregaard.

Efterfølgende blev manden frihedsberøvet, da politiet vurderede, at manden ikke var i stand til at klare sig selv.

De to spanske mænd er ifølge politiet i Danmark for at arbejde. Den 50-årige kan dog snart være på vej hjem til Spanien. 

- Vi er i kontakt med nogle bekendte til ham, som er bekendt med hans situation her i Danmark. De arbejder på at få ham retur til Spanien, så der samarbejder vi om det praktiske for eksempel at få købt en flybillet. Hvornår det bliver, ved vi ikke endnu, siger Martin Bjerregaard. 

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har de ikke mistanke om, at der er foregået noget kriminelt, men det blot er en ulykkelig historie. 

- Det er dybest set sag om en ulykkelig mand, der har brug for hjælp til at komme oven på igen, siger Martin Bjerregaard.