Hærværk på tidligere sygehus - loft og lamper er smadret

Lamperne er ødelagt og loftet er smadret, efter nogle har raseret det tidligere sygehus i Kalundborg. Nu efterforsker politiet sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De har stort set ødelagt al inventar.

Det tidligere sygehus i Kalundborg Sygehus på Nørre Allé 27, som nu står tomt, er blevet ramt af hærværk.

- De har smadret loftpladerne, tømt pulverslukkerne og ødelagt lamper i hele rummet. Der har været nogle derinde og raseret det hele, siger Charlotte Tornquist, der er kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet gennemgår overvågning

Politiet modtog anmeldelsen onsdag formiddag, men selve hærværket skete formentlig tirsdag omkring klokken 16.45.

- Vi har selvfølgelig været derude og undersøge stedet, og så skal vi se, om der er noget overvågning derudefra, siger Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

En stor del af inventaret på det tidligere sygehus er ødelagt og vinduer i bygningen er knuste.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Kinesiske topledere på besøg

I juni havde sygehuset ellers besøg af en delegation med kinesiske topledere og investorer, som er interesseret i at købe sygehuset.

De har planer om at etablere et science & technology center. Kineserne er interesserede i dansk-kinesisk samarbejde, og det ønskede center vil også kunne virke som et ansigt mod Kina, der kan føre til udvikling i både Danmark og Kina.

De nuværende ejere er et konsortium med fem investorer. Det var ejendomsudviklingsfirmaet Falk-Rønne og Kierkegaard, som købte sygehuset i sin tid, inden konsortiet overtog det.