Hærværk på hjemmeplejebiler - igen

7 hjemmeplejebiler i Kalundborg har fået knust ruder, mens også 7 privatbiler er ramt af hærværk. Politiet leder både efter gerningsmand og en bushammer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Plejehjemspersonalet på Esbern Snaresvej i Kalundborg har prøvet det før - at møde ind til synet af smadrede hjemmeplejebiler. Tirsdag morgen var den så gal igen. 7 biler har fået smadret bagruden og nogle af dem også sideruder.

Ifølge lokalpolitiet i Kalundborg er det foregået natten til tirsdag, og der er brugt en bushammer eller en lignende genstand, som gør det nemt at smadre ruder. Hjemmeplejen i Kalundborg har tidligere været plaget af hærværk på deres biler, men denne gang er det også gået udover privates biler, og derfor vil politiet ikke udelukke, at det kan være andre, der har været på spil og har 'benyttet sig af situationen'.

- Denne gang er det altså gået udover syv af kommunens biler og syv private biler. Det ligner, det må være en, der er gået forbi og har knust bagruder på dem alle sammen. Og fordi det også er gået ud over private biler, kan vi jo ikke sige, det er 100 procent samme gerningsmænd, siger Per Kragh, leder af lokalpolitiet i Kalundborg til TV2 Øst.

Har nogen set en bushammer ligge i området omkring Esbern Snaresvej i Kalundborg hører politiet gerne om det. Og derudover er man interesseret i at tale med en bestemt ung mand.

- Et vidne har set en ung mand gå i retning af plejehjemmet kl.6.30 i går morges. Ham vil vi gerne tale med for at høre, om han har set noget. Han er 15-16 år, almindelig til spinkel af bygning, 155- 170 centimeter høj og bar en lys hættetrøje trukket op om ørerne, siger Per Kragh.

Det er syvende gang i år, at Kalundborg kommunes biler er udsat for hærværk.