Hårdt prøvet lampebutik udsat for rambuktyveri - igen

For femte gang på halvandet år blev Lysmesteren i Gørlev natten til fredag udsat for endnu et indbrud. Denne gang et rambuktyveri.

Lysmesteren på Kirkevangen i Gørlev har været hårdt prøvet det seneste halvandet år. Hele fem gange har forretningen været udsat for indbrud. Senest natten til fredag.

Klokken 03.03 slog lokale borgere ifølge politiets døgnrapport alarm til politiet, fordi der var et indbrud i gang i forretningen. Gennem en knust rude kom en person løbende ud sammen med en anden. 

Efterfølgende flygtede de i bilen i høj fart i retning mod Kirke-Helsinge.

Går efter designerlamper

Politiet kørte til området for at lede efter flugtkøretøjet og for at undersøge omstændighederne ved indbruddet, som ud fra videoovervågningsmaterialet viste sig at være et rambuktyveri. 

En sort, større bil var blevet brugt til at knuse ruden ind til butikken, hvorefter to personer gik ind i forretningen og blev der, indtil røgkanonen gik i gang.

Politiet har i øjeblikket ikke oplysninger om eventuelt stjålne effekter, men hos Lysmesteren har de efterhånden en kedelig erfaring med, at tyvene går målrettet efter dyre designerlamper.

Så sent som 14. september i år var Lysmesteren også udsat for et rambuktyveri. Her blev otte lamper af designeren Louis Poulsen stjålet. Tilsammen havde de en værdi á cirka 60.000 kroner, lød det midt på måneden fra Linda Kjærgaard, der arbejder i forretningen.

- Det er drønirriterende! Ét er, lamperne de stjæler, noget andet er de mange skader de laver på bygningen, og alt det tid vi efterfølgende bruger på at rydde op og fjerne glasskår, sagde Linda Kjærgaard efter rambuktyveriet dengang.

Bil fundet udbrændt

Politiets gennemgang af videoovervågningsmaterialet viste, at bilen, som blev brugt ved nattens rambuktyveri, var den samme, som blev brugt ved indbruddet natten til den 14. september 2021.

Derudover har det vist sig, at køretøjet er meldt stjålet på Fyn den 14. september 2021.

Selv om det ikke umiddelbart lykkedes politiet at finde bilen efter indbruddet, fik politiet senere på morgenen et brugbart tip om flugtkøretøjet.

Klokken 7.04 modtog de en henvendelse fra en lokal mand, der på Falkensøvej i Gørlev var kørt forbi en brændende bil.

Branden havde dog så godt fat i køretøjet, at det trods brandvæsnets indsats udbrændte. Ud fra en foreløbig undersøgelse af blandt andet det brændte køretøjs nummerplade, arbejder politiet ud fra en formodning om, at det er den bil, som har været anvendt til de to indbrud i lampeforretningen.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget usædvanligt ved lampeforretningen i nat eller senere på Falkensøvej, hvor den brændende bil blev fundet omkring klokken 7.00. 

Politiet kan træffes på telefon 114.