¨

Guldsmed anklager konkurrent for lovfusk

Foto: TV ØST

En smykkesælger i Kalundborg langer ud efter en internetkonkurrent. Guldopkøberen fordrejer loven om handel med brugte genstande, lyder anklagen.

Guldopkøber-firmaet Guld Adam har på mandag den 29. oktober et arrangement på Røsnæs Hotel og Kursuscenter, hvor loven om handel med brugte genstande og pantelånervirksomhed - også kaldet koster-loven - vil blive udsat for en juridisk afprøvning.

Omgåelse af loven
Brancheforeningen Danske Guldsmede og Urmagere og et medlem af for­eningen, Finn Pedersen fra Smykkedesign i Kordilgade i Kalundborg, mener, at Guld Adam gør sig skyldig i en omgåelse af loven.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Skal have fast salgssted

Trine Thorning, der er direktør for brancheforeningen, forklarer, at man ifølge koster-loven skal have et fast salgssted for at handle med guld. I Kalundborg holder Guld Adam et endags arrangement på Røsnæs Hotel og Kursuscenter, der altså ikke kan betegnes som et fast salgssted.

Dét er dog ikke et problem, mener Guld Adam. Firmaets kommunikationschef Jan Sturm har tidligere oplyst til dagbladet Nordvestnyt, at der på Røsnæs Hotel og Kursuscenter udelukkende vil blive foretaget gratis vurdering af guld og sølv.

Politi skal indover
Først efter den indledende vurdering i Kalundborg laver Guld Adam en slutvurdering, som foregår på et vurderingskontor.

Trine Thorning har været i kontakt med Rigspolitiet, som har bedt juristerne i politiets Center for Almen Jura om at afgøre, om Guld Adam bryder koster-loven.

Det skridt har Trine Thorning også oplyst Guld Adam om, fortæller hun til avisen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App