Groft hjemmerøveri

I over en time blev en 78-årig mand fra Kirke Helsinge i går aftes holdt fanget i sit eget hjem. Røverne både slog og truede manden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

- Ja, det skræmmer mig. Rigtigt meget. Jeg er ofte alene om aftenen, og det kunne jo lige så godt have været os, det var gået ud over. Børnene er også bange, og røveriet har været det helt store samtaleemne i skolen i dag, siger Gitte Frede i dag til TV2 Øst.

Det var 2 meget kyniske røvere, der i går aftes lidt efter kl. 20 trængte ind til den 78-årige mand, og slog og truede ham til at udlevere de penge, han havde i hjemmet. I over en time gennemrodede de huset, derefter stak de af i mandens sølvgrå Daewoo.

Den chokerede mand løb derefter over til sin genbo, og ringede til politiet.

Kommunikationsmedarbejder hos Midt og Vestsjællands Politi, Jan Lauritzen, fortæller i dag TV2 Øst, at politiet ca. et kvarter efter anmeldelsen fik endnu et opkald. Bilen holdt nu brændende på en parkeringsplads for enden af Nyvej i Jyderup.

I forbindelse med røveriet efterlyser Midt- og Vestsjællands Politi vidner, der har set 2 dansktalende mænd på omkring 20 år, de havde begge mørkt tøj og den ene et ternet halstørklæde på. Politiet er interesseret i vidner, der enten har set mændene omkring Kirke Helsinge ved 20-21.30 tiden, og omkring 21.30-22.00 ved parkeringspladsen i Jyderup.

Den 78 årige mand er byens lokale kræmmer, og ifølge naboerne gik der rygter om, at han har haft mange kontanter liggende i huset.

Den 78-årige mand har i dag opholdt sig hos familie, han er rystet, men har det efter omstændighederne godt.