Gørlev får en ny lægeklinik, men den bliver kun midlertidig

Siden slutningen af maj har Gørlev manglet en læge, efter den forrige gik på pension. Nu åbner en ny lægeklinik i byen, men kun midlertidigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden en læge i Gørlev gik på pension i slutningen af maj, har det ikke været muligt at sælge hans praksis.

Mens den pensionerede læges praksis har været til salg, har områdets andre læger taget sig af hans godt 1.000 patienter. Men nu har Region Sjælland fundet en løsning - i hvert fald for en periode.

Den 1. december åbner virksomheden Nordic Medicare et lægehus på Algade 23 i Gørlev i Algade 23. Her bliver der ansat en læge og en sygeplejerske, som vil tage sig af den pensionerede læges patienter.

Kun for en periode

Løsningen er dog kun midlertidig.

Normalt skal en lægepraksis bringes i udbud, men det har man ikke nået i det her tilfælde, fordi sådan en proces kan trække ud, fortæller Christina Sjøberg Lundgren, der er praksisdirektør i Region Sjælland.

- Vi spurgt Nordic Medicare, om de er interesserede i at løse opgaven, indtil vi har mulighed for enten at besætte den med en alment praktiserende læge eller bringe den i udbud, siger Christina Sjøberg Lundgren til TV ØST.

Sikring mod lægeløse patienter

Når en læge ikke kan få solgt sin praksis, hjælper Region Sjælland med at få den afsat ved at bringe den i udbud.

Sådan en praksis skal erstattes relativt hurtigt, fortæller praksisdirektøren.

Denne midlertidige løsning er derfor lavet for at sikre, at der ikke står lægeløse patienter i Gørlev.

- Når en læge ikke kan sælge en praksis, overtager vi nummeret og prøver at afsætte det. Det vil sige, at vi prøver at rekruttere en læge til området, men hvis det ikke er muligt, så bringer vi den i offentligt udbud, så flere kan byde ind på den, for eksempel en praktiserende læge eller virksomhed som Nordic Medicare, siger Christina Sjøberg Lundgren.

Fordi der arbejdes på at tiltrække læger til området, ved man endnu ikke, hvornår klinikken igen vil blive sat i udbud. 

I alt har Nordic Medicare 12 klinikker inklusiv det kommende lægehus i Gørlev.

Syv af dem befinder sig i vores område. De ligger i Horslunde, Nakskov, Maribo, Rødby, Nykøbing Falster, Store Heddinge, Kalundborg og nu også Gørlev.