¨

Gik amok på Sejerø og tog kvælertag på kæresten

01:40

Her kan du se en del af interviewet med den 47-åriges kæreste, som var til stede, da han gik amok.

Kæresten til den 47-årige mand, der natten til søndag gik amok på Sejerø, fortæller her, hvad der skete, før kampklædt politi mødte talstærkt op.

Der stod egentlig julehygge på programmet søndag aften i et hjem på Mastrupvej på Sejerø, men aftenen endte noget mere dramatisk.

En 47-årig mand gik nemlig amok i huset og forskansede sig på førstesalen. Han satte også ild til udhus på grunden, og politiet fik fløjet kampklædt mandskab til øen.

Den 47-åriges kæreste, der gerne vil være anonym, var i huset, da manden gik amok. Hun fortæller til TV ØST, at det hele begyndte, da han gik ud for at lufte hunden af.

- Han kom ikke tilbage bagefter, så mens hans mor lavede mad, gik jeg ud for at finde ham. Jeg kunne nogenlunde regne ud, hvor han ville være, og da jeg finder ham, er han allerede stanghamrende stiv og uden for pædagogisk rækkevidde, siger hun.

Da jeg finder ham, er han allerede stanghamrende stiv og uden for pædagogisk rækkevidde

Kæreste til 47-årig mand

Tager kvælertag

Derefter eskalerede situationen kraftigt, og den 47-årige blev blandt andet paranoid over et par julekugler i en dekoration, som han mente var øjne, der holdt øje med ham.

- Vi forsøgte at få ham til at gå i seng, og så gik han ovenpå. Der gik han og rumsterede, og da jeg spurgte ham, hvad han lavede, bad han om mine bilnøgler, fortæller kæresten og fortsætter:

- Dem ville jeg ikke give ham. Så tog han kvælertag på mig, men jeg fik væltet ham ned og løb udenfor.

Frygtede at brag var skud

Efter overfaldet kører kæresten ud for at sætte sin hund af og hente den lokale betjent.

- Men betjenten er ikke hjemme, og da jeg kommer hjem, ser jeg, at der er ild i huset. Jeg kan ikke finde hans mor, jeg kan ikke finde ham. Jeg bliver bange for, at han har brændt både hende og sig selv af, fortæller hun.

Brag fra branden i udhusets tagkonstruktion fik lokale til at frygte, at der blev skudt, og derfor ringede de 112. Det var tilsyneladende det, der fik politiet til at sende kampklædte betjente af sted i helikopter mod Sejerø.

- De første fire betjente bliver firet ned fra helikopteren, kan vi se, fordi den ikke lander. Der endte med at være 14 betjente her, og de får så styr på situationen, siger kæresten.

Jeg kan ikke finde hans mor, jeg kan ikke finde ham. Jeg bliver bange for, at han har brændt både hende og sig selv af

 

Ingen kom til skade

Den 47-årige mand havde foruden at drikke alkohol også taget en del sovepiller ifølge kæresten, og derfor blev han efterfølgende fløjet til Rigshospitalets Traumecenter.

Politiet oplyser søndag, at ingen kom til skade hverken som følge af branden eller mandens adfærd.

Den 47-årige mand vil ikke blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App