Gennembrud for Novozymes

Novozymes, der driver verdens største enzymfabrik i Kalundborg, præsenterer tirsdag et nyt produkt, der for første gang gør produktionen af en type ætanol kommercielt bæredygtig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den danske enzymkæmpe Novozymes fra Kalundborg kan tirsdag præsentere et epokegørende gennembrud, der for første gang vil gøre det kommercielt bæredygtigt at fremstille miljøvenligt bioætanol baseret på planteaffald i stedet for på fødevarer som korn og majs.

Dagbladet Børsen skriver, at enormt globalt milliardmarked med USA som trækhest dermed åbner sig for Novozymes, der får kamp til stregen af sin rival Genencor, der ejes af danske Danisco.

Dysten står om det store globale marked for enzymer til andengenerations-bioætanol, som er biobrændstof baseret på planteaffald som  majsstængler, halm og træflis.

Novozymes lancerer tirsdag i Florida et nyt enzymprodukt, der for første gang  gør produktionen af denne type ætanol kommercielt bæredygtig. Det vurderes som afgørende for, at der kommer fart på udviklingen og brugen af ætanol som alternativ til benzin, fordi der ikke bruges fødevarer, men planteaffald.

- Det er et kæmpeskridt, vi nu tager ind på et meget stort marked, siger Novozymes-topchefen Steen Riisgaard til Børsen.

Navnet på det nye produkt er Cellic Ctec2, og det muliggør produktion af  bioætanol af biomasse til under to dollar pr. gallon (3,8 liter) og åbner døren  til et tocifret milliardmarked for Novozymes.

Novozymes' ærkerival Danisco lancerede mandag også et nyt enzymprodukt til produktion af bioætanol af biomasse. 

/ritzau/

 


Nyhedsoverblik